29 november 2018
Artikel

Årets seks finalister til Danish Tech Challenge 2018 er nu fundet

I dag kl. 12.30 er finalisterne i acceleratorprogrammet Danish Tech Challenge fundet. Finalen byder i år på innovative hardwareløsninger til både kvindelige festivalgæster, landmænd og menneskets bedste ven. For femte gang dyster de seks finaledeltagere om Industriens Fonds Iværksætterpris og den medfølgende check på 500.000 kroner.

Alle deltagerne har været gennem et krævende og lærerigt accelerationsforløb, og er blevet udfordret på forretningsmodel, markedspotentiale, produktudformning og meget andet. Mads Lebech Adm. direktør

Det begyndte med 20 hardware virksomheder i august måned. For blot 14 dage siden blev feltet indsnævret til 14 deltagere, der gik i semifinalen. Nu har seks deltagere fået en plads i finalen ved dette års udgave af Danish Tech Challenge.

Alle deltagerne har været gennem et krævende og lærerigt accelerationsforløb, og er blevet udfordret på forretningsmodel, markedspotentiale, produktudformning og meget andet. Og selvom der nu er seks finalister og senere kåres én vinder, så er Danish Tech Challenge først og fremmest et forløb, der skal gøre idérige hardwareiværksættere til ambitiøse vækstvirksomheder, der tilbyder værdifulde og innovative produkter og løsninger,” siger Mads Lebech, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Alle har udviklet sig

De deltagende virksomheder har gennemgået en forrygende udvikling og har flyttet sig meget, siden det hele for alvor tog fart tilbage i august måned. Om de nyudnævnte finalister siger Camilla Gilbro, der er Program Manager for Danish Tech Challenge, at de har været blandt et vanvittigt stærkt felt af andre hardware startups, så det er utrolig flot, at de nu er nået hertil.

De seks finalister er:

Go Dogo

Go Dogo laver et intelligent og interaktivt system til sikring af hundes mentale sundhed.
Læs mere på go-dogo.com

Lapee

Lapee er verdens første kvindelige urinal, og giver kvinder mulighed for at tisse hurtigt, sikkert og hygiejnisk på bl.a. festivalpladser.
Læs mere på lapee.dk

MiWire

MiWire sikrer internet i yderområderne via mobilnettet, som er op til 10 gange hurtigere end traditionelt mobilmodem.
Læs mere på miwire.net

Nordetect

Nordetect har lavet en ”lab-on-chip biosensor” til måling af næringsstoffer fra jord, plantevæv og gødning.
Læs mere på nordetect.com

SolarSack

SolarSack er verdens billigste vandrensningsprodukt rettet mod udviklingslande. SolarSack kan rense 4 liter vand på kun 4 timer ved brug af sollys.
Læs mere på solarsack.com

Trebo

Trebo gør det muligt at genbruge al slags plast via en innovativ sorteringsmaskine.
Læs mere på trebo.dk

Om Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge er et ambitiøst acceleratorprogram for hardware startups. Programmet kører i fire intensive måneder fra august til december, og gennemføres i et samarbejde mellem Industriens Fond og DTU Science Park.

I programmet udfordres deltagerne på deres forretningsmodeller, deres produktudvikling, IP-rettigheder og deres teams – blandt meget andet. Der holdes ugentlige 1:1 møder med samtlige deltagere, hvor fokus er på udvikling og vækst for den enkelte startup. Alle bliver konstant udfordret, og alle flytter sig markant.