13 januar 2021
Artikel

ATP og PreSeed Ventures satser stort på helt unge tech-virksomheder

ATP har skudt 120 mio. kr. i en ny fond under ventureselskabet PreSeed Ventures. De vil nu sammen hjælpe tech-startups i de tidlige vækstfaser.

ATP har så mange ting at vælge imellem, så vi ser det lidt som en appelsin i turbanen.” Christel Piron CEO PreSeed Ventures

PreSeed Ventures etablerer ny venturefond, der vil investere i de helt unge, danske tech-startups. Med etableringen af fonden får danske startups i pre-seed fasen adgang til risikovillig kapital, som skal understøtte virksomhederne gennem den ofte svære skaleringsfase og medvirke til at skabe nye teknologier og arbejdspladser i Danmark.  ATP og Vækstfonden er ombord som hovedinvestorer, og fonden har allerede sikret 265 mio. kr.

Christel Piron, CEO i PreeSeed Ventures er stolt over samarbejdet med ATP:  “Det er ikke fætter Peter, der har investeret sine penge. ATP har så mange ting at vælge imellem, så vi ser det lidt som en appelsin i turbanen. Nu skal vi ud og rejse nogle flere penge, og det bliver forhåbentligt lidt lettere med så store investorer,” udtaler hun til Børsen.

Samme begejstring finder man hos Mikkel Svenstrup, investeringsdirektør i ATP. “Vi tror først og fremmest på, at vi kan lave nogle fornuftige afkast, ellers ville vi ikke gøre det. Men der er selvfølgelig også et diversifikationsargument: Det er et område, vi ikke er så aktive i i dag, så det bidrager til vores risikofordeling. Derudover har vi en ambition om at være en del af den finansielle fødekæde i Danmark, og det skaber noget værdifuld viden om de selskaber, der er på vej op i systemet,” siger han til Børsen.

Nu går jagten ind på at rejse yderligere 100 mio. kr.

Kilde: Børsen & TechSavvy

Læs mere om den nye tech-fond her.

Få flere nyheder direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

Ansøg inden 4. marts

Gå fra startup til scale-up på 20 måneder

Vækstprogram startups