20 juli 2020
Artikel

Bavarian Nordic melder sig ind i kampen mod coronavirus

Biotekselskabet Bavarian Nordic har indgået en foreløbig licensaftale med AdaptVac om at udvikle en vaccine mod corona. Med aftalen melder DTU Science Park-virksomheden sig ind i kampen mod coronavirus.

Vi er glade for at få Bavarian Nordic med i udviklingen af vores SARS-CoV-2 vaccine. Bavarian Nordic komplementerer vores prækliniske og tidlig-fase kliniske kompetencer med deres omfattende senfase-kompetencer samt markedskendskab.” Wian de Jong Administrerende direktør AdaptVac

En eksklusiv, foreløbig licensaftale mellem DTU Science Park-virksomheden Bavarian Nordic og AdaptVac betyder, at biotekselskabet melder sig ind i kapløbet om at udvikle en vaccine mod corona. Med samarbejdet skal Bavarian Nordic bistå i at fremskynde udviklingen af AdaptVacs lovende vaccinekandidat (capsid virus like particle (VPL)-baserede SARS-CoV-2 subunit vaccine), som har potentialet til at efterligne en virus over for kroppens immunsystem, hvilket vil forårsage en immunrespons i kroppen, som kan give en effektiv beskyttelse mod corona.

Bavarian Nordic skal både assistere AdaptVac i fremtidige kliniske forsøg samt lede den videre udvikling og globale kommercialisering af vaccinen.

”Vi har haft interesse for capsid VLP-teknologien (den teknologi som AdaptVac arbejder med, red.) i nogen tid og er glade for at støtte og hjælpe med at fremskynde udviklingen af denne meget lovende vaccinekandidat mod SARS-CoV-2. Denne teknologi vil kunne fremkalde en stærk beskyttende immunrespons, selv i COVID-19 højrisikogrupper, og sammen med dens høje skalerbarhed i produktionen, kan det blive en vindende kombination i kampen mod denne pandemi,” siger Bavarian Nordics adm. direktør, Paul Chaplin.

Ser stort potentiale i samarbejdet

Bavarian Nordic, som udvikler og forsker i fremstilling af kræftimmunterapi og vacciner mod smitsomme sygdomme, glæder sig over det nye samarbejde.

”Vi er glade for at arbejde sammen med de danske biotekvirksomheder AdaptVac og ExpreS2ion samt med Københavns Universitet og andre medlemmer af Prevent-nCoV-konsortiet (konsortium bestående af flere europæiske universiteter, som samarbejder om en Covid-19 vaccine red). i den hastige udvikling af denne differentierede vaccine frem mod kliniske forsøg og efterfølgende at lede de videre udviklingsaktiviteter,” udtaler Bavarian Nordics adm. direktør, Paul Chaplin.

AdaptVac, som er en joint venture mellem en anden DTU Science Park-virksomhed Expres2ion Biotechnologies og NexGen Vaccines, som er en spin-out fra Københavns Universitet, ser også et stort potentiale i det fremtidige samarbejde med Bavarian Nordic.

”Vi er glade for at få Bavarian Nordic med i udviklingen af vores SARS-CoV-2 vaccine. Bavarian Nordic komplementerer vores prækliniske og tidlig-fase kliniske kompetencer med deres omfattende senfase-kompetencer samt markedskendskab. Dette partnerskab validerer yderligere vores capsid VLP-platform som en gennembrudsteknologi til bekæmpelse af smitsomme og kroniske sygdomme,” udtaler AdaptVacs adm. direktør, Wian de Jong, der også mener, at ”Bavarian Nordics støtte sikrer, at vaccinen vil kunne nå hurtigere ud til sårbare befolkningsgrupper.”

Den endelige licensaftale ventes at blive indgået snarest og rummer desuden fremtidige udviklings- og salgsmilepæle.

Læs mere om samarbejdet her.

Få flere nyheder direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.