22 april 2021
Artikel

Bliv tester for selvkørende shuttles på DTU Campus i Lyngby

Transportministeren har nu sat sin underskrift på LINC-forsøget med selvkørende shuttles på DTU Campus i Lyngby. Det betyder, at studerende, ansatte og virksomheder kan hoppe på shuttlen i april. 

For at køre med de selvkørende shuttles på DTU Campus i Lyngby skal man tilmelde sig som testpassager. Du har derfor nu mulighed for at tilmelde dig som testpassager fra maj og frem til sommerferien.   

Campus er klar til selvkørende shuttles
For at gøre DTU Campus i Lyngby klar til de tre LINC-shuttles har projektgruppen bag LINC allerede arbejdet et stykke tid på at forberede infrastrukturen langs ruten til de selvkørende shuttles.  

”Vi har opsat lokaliseringsskilte på Asmussens Allé, som skal hjælpe shuttlen med at finde vej, da der ikke er så mange faste holdepunkter på den del af ruten. Herudover er vi i gang med at opsætte skiltene til de seks busstoppesteder, ligesom vi har koordineret ruten og testperioden for de tre shuttles, så det ikke falder sammen med vejarbejder i forhold til ombygningen af DTU,” siger driftschef på DTU Campus Anders B. Møller. 

Corona udfordrer forskernes undersøgelser
På grund af Corona har der har været roligt på campus, og det har været nemmere at lave de nødvendige infrastrukturelle ændringer. Men den rolige campus giver LINC-projektet nogle helt andre udfordringer, da forskere i projektet skal undersøge testpassagernes adfærd i og omkring shuttlen.  

”Kørslen med de selvkørende shuttles på DTU sætter også gang i forskernes brugerundersøgelser af, hvordan passagerer tager imod de selvkørende shuttles. Undersøgelserne bliver selvfølgelig udfordret af, at de fleste studerende i øjeblikket undervises virtuelt. Derfor henvender vi os lige nu særligt til studerendeansatte og virksomheder, der trods alt er på campus indimellem med henblik til at blive testpassagerer. Med tiden kan vi håbe på, at restriktionerne lempes, så vi kan få flere testpassagerer i vores LINC-shuttles,” siger Kenneth Jørgensen, projektleder for LINC i partnerskabsorganisationen Gate 21 og fortsætter: 

”Da nogle af forskernes undersøgelser kigger på passagernes præferencer for transport – også før testen – er det vigtigt, at testpassagerer allerede nu tilmelder sig.” 

Nu hvor de selvkørende shuttles er rullet ud på DTU Campus i Lyngby er det med de gældende corona-restriktioner for offentlig transport. Det betyder, at passagerer skal bære mundbind, og at der kun må være et begrænset antal personer i shuttlen i henhold til afstandskravene.  

Tilmeld dig som testpassager. 

 

Kilde: Lincproject.dk