02 april 2019
Artikel

DTU-samarbejde hjælper virksomhed med intelligent lagerstyring

Bliv klogere på kundernes behov med kunstig intelligens, og nedbring lagerbeholdningen med op til 81 %. Sådan lyder opskriften på intelligent lagerstyring, som virksomheden NetHire lige nu får hjælp til at udvikle i samarbejde med DTU Compute.

Gennem programmet Smart Innovation, som DTU Science Park driver med finansiering fra EU’s strukturfonde, har materielstyrings- og udlejningsystemet NetHire startet et samarbejde med DTU Compute. DTU Compute har udviklet nogle særlige algoritmer, der i fremtiden skal nedbringe danske udlejning- og byggevirksomheders lagerbeholdning markant.

De første resultater af analyserne viser, at NetHires egen udlejningsvirksomhed potentielt kan undvære mellem 60 og 80 % af værktøj, som lejes ud – for en enkelt lokation viser analysen endda, at lagerbeholdningen af presværktøj kunne have været reduceret mere end 81 %.

Algoritmerne giver byggerivirksomheder mulighed for at estimere, hvor meget værktøj der vil være brug for i fremtiden, og giver på den måde mulighed for at udnytte resurser optimalt.

Læs hele nyheden her.