02 februar 2021
Artikel

DTU Science Park virksomhed hædret med erhvervspris

Rudersdal Kommune og Erhvervsudvalget har de sidste 5 år uddelt en årlig erhvervspris, for at anerkende og værdsætte virksomheder der har skabt vækst og nye arbejdspladser. Denne pris gik i år til 3 virksomheder og heriblandt DTU Science Park-virksomheden, True Energy A/S der arbejder med grøn energi.

Overrækkelsen af priserne til de tre virksomheder, foregik mandag den 25. januar, dog på en lidt anderledes måde end normalt. I år foregik uddelingen af erhvervspriserne nemlig ved en digital nytårskur, som Rudersdal kommunalbestyrelse og borgmester Jens Ive (V) stod i spidsen for. Her var der fokus på den bæredygtige, den sociale og den samfundsbevidste bundlinje. Udover True Energy A/S, så fik virksomhederne Poul Sejr Nielsen A/S og Siccadania A/S også tildelt en erhvervspris for deres flotte arbejde.

Grøn Energi

True Energy A/S, som ligger i DTU Science Pak, vandt erhvervsprisen 2020 for deres innovative bidrag til den grønne omstilling. Virksomhedens bidrag ligger i at gøre det lettere for forbrugerne at bruge elektricitet, når det er billigst og mest klimavenligt. I og med at elpriserne varierer fra time til time, kan det være økonomisk smart at vide hvornår man skal benytte sig af det. Derfor har True Energy udviklet en app, som automatiserer dette for forbrugerne. Det vil altså sige, at forbrugerne kan bruge appen til at starte vaskemaskinen, opvaskemaskinen, lade bilen op med m.m. Når prisen er på sit laveste og/eller Co2-udslippet fra den producerede strøm er mindst. Og alt dette sker helt automatisk. True Energys mission er altså at skabe fremgang for udbredelsen af grøn energi og dette formår de at gøre med denne innovative app. True Energy blev etableret i 2018 og har i dag ansat otte medarbejdere, derudover 12 udviklere i Indien og polen.

I DTU Science Park ønsker vi alle tre virksomheder et stort tillykke med prisen.

Læs hele historien her

Få flere nyheder direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.