25 februar 2020
Artikel

ExpreS2ion annoncerer påbegyndelse af et Wuhan Coronavirus-vaccineprogram

Hørsholm, Danmark, 6. februar 2020 – I dag annoncerer ExpreS2ion Biotechnologies ApS (“ExpreS2ion”), et fuldt ejet datterselskab af ExpreS2ion Biotech Holding AB, en opstart af et Wuhan Coronavirus (2019-nCoV) vaccineprogram. ExpreS2ion vil producere virale antigener, der er nødvendige til diagnosticering og vaccineforskning, med fokus på intern vaccineudviklingsindsats. Programmets første fase har en tidslinje på to-tre måneder og er indeholdt i ExpreS2ions nuværende budget.

“Vores mål er nu at bidrage til kampen mod Wuhan Coronavirus på alle de måder vi kan, første skridt er at producere ExpreS 2 -CoV.” Bent Frandsen Adm. Direktør ExpreS2ion Biotechnologies ApS

ExpreS2ion anvender deres klinisk validerede Drosophila S2-insektcelleekspressionssystem, ExpreS 2, til at producere 2019-nCoV virale antigener i virksomhedens klinisk validerede cellelinjer såvel som i ExpreS 2ion’s nye HighMan-S2 ™ immunogenicitetsforbedrende cellelinje . Målet er at fremstille vaccineantigenerne og teste disse i mus for at demonstrere immunogenicitet og gennem samarbejde demonstrere effektivitet i in vitro– eller dyremodeller, når disse bliver tilgængelige.

Wuhan Coronavirus-vaccineprogram (“ExpreS 2 -CoV”) første fase har en tidslinje på to-tre måneder og er indeholdt i ExpreS 2- ion’s nuværende budget. I den anden fase, som forventes at finde sted i H2 2020, vil tilgængelige dyremodeller blive implementeret til in vivo– effektivitetstest af ExpreS 2 -CoV. ExpreS2ion vil løbende søge mulige samarbejdspartnere i vaccineudvikling for infektionssygdomme med muligheder i den akademiske verden og den biofarmaceutiske industri til initiering af den tredje fase, kliniske undersøgelser.

Administrerende direktør Bent Frandsen kommenterer

”ExpreS 2ion’s ExpreS 2- system anvendes i øjeblikket i fem kliniske programmer til malariavaccine, hvor Rh5-programmet er blevet testet med succes i en Phase lla malaria undersøgelse, udført at Oxford universitet. Disse resultater demonstrerer den brede anvendelse af vores system, til at producere komplekse vaccine-antigener til at imødekomme kritiske, udækkede medicinske behov. Vores mål nu er at bidrage til kampen mod Wuhan Coronavirus på alle de måder vi kan, første skridt er at producere ExpreS 2 -CoV. ”

Om Wuhan Coronavirus

Et nyt Coronavirus (2019-nCoV) -udbrud blev rapporteret i Kina i byen Wuhan, i slutningen af ​​december 2019. Coronavirussen er en del af den samme familie som SARS og MERS, og der har været mere end 20.000 bekræftede sager og over 400 dødsfald fra d. 4 februar 2020.

Situationens opdateringer er tilgængelige på WHO webside