06 januar 2017
Artikel

Forskerpark bag tre patenter om ugen

For de 250 virksomheder i forskerparken Scion DTU i Lyngby og Hørsholm var 2016 et forrygende år. Otte ud af ti lancerede nye produkter, de udtog tre patenter om ugen, syv ud af ti voksede, og de skabte over 240 nye job.

Vi siger jo, at intelligens smitter. Og det passer. Der skabes ganske enkelt mere viden, mere vækst og flere job, når opfindere, iværksættere, virksomheder, forskere og investorer bor sammen Steen Donner CEO Scion DTU

Innovationstempoet er det seneste år løftet i Scion DTU i Lyngby og Hørsholm. Hele otte ud af ti (81 pct.) af virksomhederne i Forskerparken, som i vidt omfang består af hardware-iværksættere og opstartsvirksomheder, lancerede således i 2016 et nyt produkt, mens de øgede det samlede antal udtagne patenter med næsten 40 procent til 151. Det viser en undersøgelse, der er foretaget som et led i Forskerparkens resultatrapport.

”Vi er meget begejstrede. Tallene bekræfter, at vores højteknologiske udviklingsmiljøer med rådgivere, faciliteter og faglige fællesskaber skaber den innovation, Danmark har brug for. Vi oplever da også stor interesse fra virksomheder og iværksættere og fik sidste år 46 nye lejere, så vi nu i alt er 250 virksomheder i Forskerparken,” siger Steen Donner, adm. direktør hos Scion DTU.

Vækst og nye job

At innovation er lig vækst og arbejdspladser bekræftes i resultatrapporten fra Scion DTU. Mens syv ud af ti virksomheder i Forskerparken voksede i 2016, flere end 240 job blev skabt, så har over 3.000 mennesker nu har deres daglige gang i Forskerparken.

”Vi siger jo, at intelligens smitter. Og det passer. Der skabes ganske enkelt mere viden, mere vækst og flere job, når opfindere, iværksættere, virksomheder, forskere og investorer bor sammen”, siger Steen Donner, der vil skrue endnu yderligere op for den positive udvikling i 2017.

Alene i Hørsholm regner Scion DTU med, at de 100 virksomheder og iværksættere, der allerede bor i Forskerparken, vokser til 120 i 2017.

En af de større virksomheder, der er flyttet til forskerparken Scion DTU, er milliardkoncernen FMC Corporation, som har etableret sit europæiske hovedkontor i Hørsholm.