20 juni 2019
Artikel

Gubra indgår samarbejde med Boehringer Ingelheim til 1,8 mia. kr.

En ny samarbejdsaftale mellem Gubra og den tyske medicinalgigant Boehringer Ingelheim om udvikling af peptider mod fedme er netop blevet sat i søen. Aftalen kan indbringe Gubra, som er en del af DTU Science Park, op til 240 mio. euro, som svarer til cirka 1,8 mia. kr.

Samarbejdet om dette nye forskningsprojekt har potentiale til at tage fedmebehandling til det næste niveau til fordel for patienter i hele verden. Henrik Blou CEO Gubra

Gubra og Boehringer Ingelheim indgik allerede for to år siden et samarbejde om at udvikle peptider mod fedme, og det nye samarbejde fokuserer på en række nye og mere avancerede peptider, der fungerer på flere receptorer i kroppen.

Samarbejdsaftalen indeholder både en forhåndsbetaling og mulige milepælsbetalinger, i takt at med udviklingen og kommercialiseringen skrider frem, og kan altså samlet løbe op på 240 mio. euro.

”Vi er meget tilfredse med at indgå endnu et samarbejde og licensaftale med Boehringer Ingelheim, som skal fokusere på behandlingen af fedme. Det er vigtigt for Gubra at finde stærke partnere til vores kontraktforskningsprogrammer, og vores første samarbejde med Boehringer Ingelheim har vist, at vores respektive faglige kompetencer supplerer hinanden godt. Samarbejdet om dette nye forskningsprojekt har potentiale til at tage fedmebehandling til det næste niveau til fordel for patienter i hele verden,” siger Henrik Blou, CEO i Gubra.

Læs mere om Gubra her.