16 februar 2021
Artikel

Kapitalfonden Vækst-Invest investerer i MedTech virksomheden Cortex Technology, en niche virksomhed inden for dermatologi 

Cortex Technology har siden stiftelsen i 1986 udviklet sig til at være blandt de førende producenter af udstyr indenfor to områder indenfor dermatologi – kryokirurgisk udstyr og udstyr til hudanalyse. Det kryokirurgiske udstyr bruges bl.a. til behandling af diverse hudlidelser, heriblandt vorter og visse typer af hudkræft. Hudanalyseudstyret benyttes bl.a. til forskning, kliniske test samt kunde- og patientvejledning. Virksomhedens kundesegmenter omfatter hudlæger, forskningsinstitutioner, større globale virksomheder, producenter af kosmetik m.fl. Cortex Technology, som i de seneste 5 år har haft lokation både i Hadsund og i DTU science park på diplomvej, blev i 2016 købt af den nuværende ledelse Steffen Vogel og Christian Thomsen. Virksomheden har siden da haft en flot udvikling med tocifrede vækstrater alle år, og er i dag blandt markedslederne inden for nichen.  

Cortex Technology har de seneste år haft stort fokus på at få etableret en global tilstedeværelse igennem forhandlere og distributører. Virksomhedens fokus på dedikerede forhandlere har betydet, at eksporten har udviklet sig flot, og potentialet for yderligere vækst er stort.     

” Cortex Technology har siden 2016 været igennem en positiv transformation. Vi har formået at levere høje vækstrater som følge af fokus på optimering af salgskanaler, produktion af kvalitetsprodukter, innovation og udvikling. Organisationen er løbende blevet tilført kompetencer, hvorfor fundamentet til den fremtidige vækst er rigtig stærkt. Vi har et fantastisk team af medarbejdere, som vi også fremadrettet ønsker at styrke. Afsætningsmæssigt har Cortex et stort uforløst potentiale – det gælder både i forhold til geografi og i forhold til de forskellige kundesegmenter. Vi ser frem til at videreudvikle virksomheden sammen med Vækst-Invest, ” siger Steffen Vogel, CEO i Cortex Technology. 

Større fokus på innovation og produktudvikling har medført vækst og øget global interesse fra flere kundesegmenter. Cortex Technology har de seneste år haft særlig fokus på udvikling af nye hudanalyseprodukter og tilbehørsprodukter. Virksomheden har en række meget interessante projekter i udviklingspipelinen, som ledelsen har store forventninger til. 

 ”Siden erhvervelsen af Cortex Technology har vi investeret væsentligt i produktudvikling – både udvikling af nye produkter samt videreudvikling og opdatering af eksisterende produkter. Sideløbende er der lagt stor vægt på, at dokumentation og kvalitetsstyring er helt i top og ikke mindst digitaliseret. Flere af vores produkter har medicinske godkendelser i både Europa, USA og Asien, hvorfor disse elementer har stor betydning. Vores udviklingspipeline er rigtig interessant og vi er langt i processen med flere produkter, som komplementerer og tilfører vores produktsortiment yderligere styrke.” siger Christian Thomsen, CTO i Cortex Technology. ”  

Steffen Vogel og Christian Thomsen fortsætter både i ledelsen og som aktionærer i Cortex Technology.  

Jeppe Nyby, investeringsansvarlig hos Vækst-Invest, tilføjer:  

” Cortex Technology er en spændende investering for Vækst-Invest. Vi har kendt virksomheden i rigtig mange år, og har gennem det seneste år haft en god dialog med Steffen og Christian. Kemien og dialogen omkring den fremtidige udvikling af Cortex Technology har bekræftet os i, at virksomheden har nogle fantastiske udviklingsmuligheder både geografisk og produktmæssigt. Især hæfter vi os ved virksomhedens skalérbarhed og globale potentiale. Vi glæder os meget til at videreudvikle virksomheden sammen med ledelsen.”  

Om Cortex Technology 

Cortex Technology er blandt de førende producenter af udstyr indenfor kryokirurgi og hudanalyse. Det kryokirurgiske udstyr bruges bl.a. til behandling af diverse hudlidelser, heriblandt vorter og visse typer af hudkræft. Hudanalyseudstyret benyttes bl.a. til forskning, kliniske test samt kunde- og patientvejledning. 

Cortex Technology er ISO 13485 certificeret og flere af produkterne er medicinsk registreret i Europa og lande som fx Japan, Kina, Rusland, USA, Australien, Sydkorea m.fl.  

  

Læs mere på www.cortex.dk 

  

Om Vækst-Invest II 

Vækst-Invest II er en kapitalfond med fokus på små og mellemstore virksomheder i Jylland. Fondens investeringsfokus er virksomheder med en omsætning på op til 150 millioner kroner – dog med en forventning om, at de fleste investeringer vil blive foretaget i virksomheder med en omsætning på op til 25-100 millioner kroner. Cortex Technology er Vækst-Invest investering nr. 2 i Vækst-Invests fond II.  

Læs mere på  www.vaekstinvest.dk 

  

For yderligere information: 

Steffen Vogel, CEO i Cortex Technology, +45 40405345 

Jeppe Nyby, Vækst-Invest, +45 40246756 

 

Artikler

Søger du inspiration? Vi skriver artikler om alt indenfor life science-branchen, hvor du kan blive klogere og understøtte din vækstrejse.