04 juni 2020
Artikel

LED iBond går på børsen den 15. juni

Teknologivirksomheden LED iBond går på børsen den 15. juni for at rejse et tocifret millionbeløb. Størstedelen af pengene skal bruges til at få gang i salget både nationalt og internationalt af bl.a. deres bakteriedræbende lampe udviklet under coronakrisen.

Jeg tror der kommer en kæmpe efterspørgsel, så sent som i morges, har jeg fået en henvendelse fra en global virksomhed, kæmpe virksomhed, som ønsker at købe det her, så jeg tror og håber at der kommer en kæmpe efterspørgsel Rolf H. Sprunk-Jansen. Adm. direktør

LED iBond, som ligger i DTU Science Park, er en teknologivirksomhed, som udvikler og producerer intelligent belysning. Virksomheden udvikler UV-lyskilder til forskellige sammenhænge blandt andet til dyrkning af afgrøder og formindskelse af CO2-udslip.

Vil rejse tocifret millionbeløb på børsen

Den 15. juni går LED iBond på børsen Nasdaq First North for at rejse mellem 25 og 32 mio. kroner. Ifølge stifter og adm. direktør Rolf H. Sprunk-Jansen skal størstedelen af pengene bruges til at løfte salget på virksomhedens vækstmarkeder. Men en del af pengene skal også gå til udvikling af deres nye forretningsområde samt udvidelse af deres patentportefølje.

Udvikler bakteriedræbende lampe under coronakrisen

At rejse kapitalen nu er det rigtige tidspunkt for LED iBond, som i øjeblikket mærker en stigning i efterspørgslen på deres produkter. Især deres nye UV-C-lampe, udviklet i de sidste par måneder under coronakrisen, har fået stor interesse hos globale virksomheder.

Lampen bekæmper med sit desinficerende og specielle lys, vira og bakterier som bl.a. Covid-19 og kan bruges på alle typer overflader som fx en briks hos lægen eller overflader i kantiner eller restauranter.

Jeg tror der kommer en kæmpe efterspørgsel, så sent som i morges, har jeg fået en henvendelse fra en global virksomhed, kæmpe virksomhed, som ønsker at købe det her, så jeg tror og håber at der kommer en kæmpe efterspørgsel”, siger adm. direktør Rolf H. Sprunk-Jansen.

Netop derfor har LED iBond vurderet, at tidspunktet med at gå på børsen nu og efterspørge det tocifrede millionbeløb er det rigtige for at sikre, at virksomheden kan imødekomme den store efterspørgsel.

Vi er simpelthen nødt til at komme ud over stepperne”, udtaler Rolf H. Sprunk-Jansen.

Fra den 15. juni kan man investere i intelligent belysning, når LED iBond går på børsen.