21 april 2021
Artikel

Lotus Microsystems udvikler verdens mindste effektkonverter

Lotus Microsystems har annonceret, at de vil lancere deres første produkt med dét, DTU betegner som verdens mindste effektkonverter. Virksomheden, som ligger i DTU Science Park, sigter efter en lancering i 2022.  

Ahmed Ammar, Yasser Nour og Hoa Thanh Le mødte hinanden på DTU, og sammen har de udviklet teknologien bag effektkonverteren. Deres første prototyper vakte stor interesse hos flere virksomheder, og det fik de gamle medstuderende til at grundlægge virksomheden Lotus Microsystems. 

Foruden det lille fodaftryk tilbyder effektkonverteren en høj effektivitet og dermed energibesparelser samt en række andre vigtige fortrin, påpeges det. 

Ifølge Ahmed Ammar er det elektriske kredsløb i konverteren desuden placeret på et underlag af silicium, hvilket findes naturligt i store mængder og derfor er både billigt og bæredygtigt at anvende. 

Endvidere forhindrer siliciummaterialet dannelse af såkaldte ‘hotspots’ med meget høje temperaturer. Dermed elimineres risikoen for at antænde eksempelvis det batteri, der ofte er en del af elektronikken, uddyber han. 

Blandt anvendelsesmulighederne fremhæver Ahmed Ammar først og fremmest hele området for høretelefoner, høreapparater og anden medicinsk elektronik, hvor størrelse er en væsentlig parameter. Men den lave vægt gør også effektkonverteren interessant til brug i eksempelvis satellitter eller droner. 

Visionen er således på sigt, at konverteren indgår i mange af de elektroniske produkter, der i dag er en del af hverdagen, hvilket vil øge deres bæredygtighed. 

Efter virksomheden i 2020 deltog i Danish Tech Challenge, der er et acceleratorprogram for DeepTech startups, har den også teamet op med Erik Stangerup, der er Chief Commercial Officer i virksomheden. 

Han skal bidrage med den rette indsigt til at drive dialogen med investorer og potentielle kunder. 

Det første produkt bliver, ifølge virksomheden, en effektkonverter til brug i audioløsninger som eksempelvis højttalere og forstærkere. Og det næste skridt bliver at produktionsmodne et design målrettet høreapparater og hovedtelefoner, hvor særligt størrelsen af effektkonverteren er væsentlig, med mål om lancering i 2022. 

Endelig håber Yasser Nour at kunne indgå aftaler med nogle af de store danske og internationale virksomheder, der er dominerende på det globale marked for særligt høreapparater og høretelefoner. 

 

Kilde: Automatik & Proces