15 maj 2020
Artikel

Nyt pallesystem skal sikre bæredygtig transport

I iværksættermiljøet DTU Science Park, fandt arkitekt og smed Jesper Rølund sammen med Steen Frederiksen og Mads Klie-holde, hvilket blev til etableringen af virksomheden SpaceInvader, som i dag står med et banebrydende og patenteret koncept, der kan effektivisere palletransport og gøre det langt mere bæredygtigt.

Vi er rigtig glade for koncernaftalen med SpaceInvader, da potentialet er enormt. Jakob Manori Administrerende direktør PostNord Logistics A/S

SpaceInvader har i dag indgået en koncernaftale med den dansk-svenske postkoncern, PostNord. Aftalen skal for PostNord sikre en reducering af transport og dermed en reducering af både CO2 og NOx. PostNord vurderer at de med aftalen vi opnå gevinster inden for klima, miljø og at de generelle transportomkostninger vil falde med mere end 15%.

SpaceInvader’s koncept går ud på at udnytte kapaciteten i lastbilerne fuldt ud, samt at øge fyldningsgraden med op til 100 procent. Pallesystemet sørger for at pallerne dobbeltstables, så lastbilerne fyldes helt op. Dette betyder at lastbilerne ikke længere skal køre afsted halvtomme, og på den måde sparer PostNord en del af transporten væk. Gennem en testperiode, der startede i August sidste år, er pallesystemet blevet analyseret og evalueret og her anslår PostNord at have sparet ca. 200 kørsler, hvilket svarer til omkring 30.000 kørte kilometer og en gennemsnitlig CO2/NOx besparelse på 12,79 procent.

Der er desuden en klar forventning om at dette resultat vil blive endnu bedre, lige så snart pallesystemet er fuldt indkørt, og når håndteringen af systemet er blevet fuldt indarbejdet i driftsruinerne. I og med at PostNord vil opnå en effektivisering og CO2 reducering når løsningen er implementeret, betyder at de vil spare omkring 4-6 millioner kroner om året.

Jakob Manori, der er administrerende direktør for PostNord Logistics A/S, fortæller følgende “Vi er rigtig glade for koncernaftalen med SpaceInvader, da potentialet er enormt. De har virkelig lyttet til vores input igennem testperioden, så vi i dag kan stå med en ny aftale og et bæredygtigt system, der sikrer færre transporter og dermed reducering af både CO2 og NOx.”

SpaceInvader er et klassisk eksempel på hvordan det at møde ligesindede mennesker, kan udvikle sig i en positiv retning, og i DTU Science Park har man denne mulighed da virksomheder her gør hinanden bedre gennem løbende sparring.

Læs hele artiklen om koncernaftalen mellem SpaceInvader og PostNord her.