26 februar 2019
Artikel

Rekordhøjt antal startups bliver udklækket på DTU

2018 blev året, hvor et rekordhøjt antal nye virksomheder blev etableret på DTU. Gode rollemodeller, mentorer og et aktivt økosystem er nogle af årsagerne til, at hele 87 startups så dagens lys i 2018. Det viser en ny opgørelse fra DTU.

Opgørelsen viser, at hele 52 af de nye virksomheder var etableret af studerende, mens de resterende 35 havde DTU-ansatte som founders.

DTU Science Park er en vigtig medspiller i dette økosystem, som med blandt andet Danish Tech Challenge og Futurebox hjælper startups med at få deres deep tech-løsninger til markedet.

Det aktive DTU-økosystem har sammen med fokus på innovation i undervisningen stor betydning for de studerendes interesse for entrepreneurskab, siger Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab:

”Vi har nogle gode rollemodeller blandt DTU-forskere og studerende, der viser vej til en succesfuld startup. Nogle af dem er selv erfarne iværksættere, og andre er yngre ildsjæle. Fælles for dem er, at de inspirerer kolleger og medstuderende til at komme i gang med at etablere deres egen startup.”