26 januar 2018
Artikel

Samarbejde med DTU skaber vækst for industrivirksomheder

Når industrivirksomheder samarbejder med forskere og specialister fra DTU, øger det ikke blot vidensniveauet i virksomhederne – det kan også mærkes på bundlinjen.

I Scion DTU’s vækstprogram ’Smart Innovation’, hvor Scion DTU tilbyder forretningsudvikling og faciliterer samarbejder med DTU, vækster flere af virksomhederne efter deres deltagelse i programmet.

EMCO Controls, en instrumentvirksomhed beliggende i Hillerød, har netop afsluttet programmet Viden som Vækstmotor (red. det nuværende Smart Innovation) , som førte både et nyt produkt og en ekstra medarbejder med sig. Det skriver Ugebrevet Mandag Morgen. EMCO Controls producerer bl.a. instrumenter til måling og udvinding af gasfelter og stod på tidspunktet for opstarten i vækstprogrammet foran en konkret teknologisk problemstilling. De havde udviklet ideen om et nyt produkt til udvinding af vandholdig gas men havde brug for hjælp til selve produktudviklingen.

Gennem vækstprogrammet fik EMCO Controls tildelt 400 timer sammen med forskere og specialister fra DTU samt 45 timers forretningsudvikling og rådgivning fra Scion DTU. De skulle blot selv lægge 800 arbejdstimer i projektet. Samarbejdet løb hen over fire år, hvor EMCO kunne trække på forskere med ekspertise inden for netop deres område. Et samarbejde, der udmøntede både i vækst og produktudvikling, men også i en ekstra medarbejder – en ph.d.-studerende fra DTU, som havde hands on-erfaring med produktets udvikling.

Læs mere om Smart Innovation her.

Smart Innovation er finansieret af EU’s Strukturfonde i samarbejde med Vækstforum Region Hovedstaden.