30 oktober 2017
Artikel

Smooth Robotics gør robotter til allemandseje

Ny robotteknologi til svejsning kan nemt og hurtigt indstilles til nye opgaver uden avanceret programmering. Dermed bliver robotteknologien tilgængelig for mindre virksomheder, der ønsker at automatisere en del af produktionen.

For små virksomheder i metalindustrien med et produktionsbehov på ned til ti enheder er det nu muligt at bruge robotteknologi. Smooth Robotics har udviklet en sensor, der påføres en robotarm og kan synkroniseres med alle typer industrirobotter. Sensoren og teknologien registrerer og memorerer svejsningsmønstre.

Programmeringen lægges dermed i hænderne på svejserens faglighed og viden om materialer, og netop det bliver en forudsætning for, at produktionen lykkes og ikke omvendt. Det giver et fleksibelt produktionsflow og lavere omkostninger.

”For at programmere robotter, der er på markedet i dag, kræver det en stor viden om robotteknologi. Den viden er der ikke mange svejsere, der har. Gennem vores teknologi lærer svejseren robotterne at gentage et svejsningsmønster fra produktion til produktion og er ikke afhængig af en tredjepart, der skal programmere robotten,” siger medstifter af Smooth Robotics Jens Cortsen.

Skal imødekomme efterspørgsel

Smooth Robotics har nu to testkunder, og der er aftaler om, at robotteknologien efter test skal integreres permanent hos kunderne, der begge er underleverandører i metalindustrien. Herefter er ambitionen at integrere teknologien hos 20 kunder i løbet af 2018. Startuppet deltager på årets Danish Tech Challenge-forløb hos Scion DTU. Her nyder de godt af sparringen, de modtager.

”Vi får sat fokus på områder, hvor vi er svage og sat struktur på leverandørkæden, så vi får succes med løsningen hos kunderne. Vi får hele tiden ny viden om salg og produktion. Vi oplever allerede nu stor efterspørgsel fra både Danmark og Tyskland, som vi skal servicere i 2018. Derfor er sparringsforløbet i Danish Tech Challenge meget værdifuldt,” fortæller Jens Cortsen.

Læs mere om Smooth Robotics her: http://smooth-robotics.dk/

Læs mere om Danish Tech Challenge her: https://sciondtu.dk/danish-tech-challenge/