09 februar 2021
Artikel

To studerende fra DTU bliver iværksættere under corona og har stor succes

Corona-nedlukningen i marts sidste år bragte en række restriktioner med sig samt en masse nye måder at interagere med sine omgivelser på.  

Markus Iversen og Orion Pilo, to DTU-studerende, besluttede sig for, under deres selvstudie, at finde en løsning på smittespredningen, og de har nu udviklet NoTouch. Det er et værktøj, som bruges til at åbne døre, trykke på knapper eller som de selv siger, “Vi har lavet de funktioner, din hånd har, til et værktøj.” Det fortæller de til TV2 Lorry, som for nyligt besøgte de to iværksættere i DTU Science Parks inkubator i Lyngby, Futurebox.

Ideen til produktet kom fra iværksætternes egne spørgsmål og bekymringer om corona.

I starten af corona tænkte jeg: “Kan jeg røre ved det her dørhåndtag, eller bliver jeg syg?”. Det gik jo ikke, at man blev ved med at bruge ærmet eller albuen. Det blev meget hurtigt en besværlig hverdag,” fortæller 28-årige Orion Pilo til TV2 Lorry.

Ud over at NoTouch kan bruges til at undgå direkte berøring med overflader af dagligdagens kontaktpunkter, er produktet lavet af messing, et kobberbaseret metal, hvor vira har svært ved at leve i længere tid.

“Kobber nedbryder vira og bakterier ved, at det nærmest angriber dem. Så på den måde kan man bevæge sig rundt uden at sprede smitte via overflader,” forklarer de to studerende til TV2 Lorry.

NoTouch blev lanceret i marts 2020, hvor virksomheden havde produceret 400 enheder, og de gik fra at sælge 5-10 stykker om dagen til pludseligt at have helt udsolgt. De to iværksættere har i dag solgt 20.000 enheder og har omsat for ca. 1,6 mio. kroner, hvilket de selvfølgelig er meget stolte af.

“Vi havde ikke nogen forventninger, så det er fedt, at behovet endte med at blive bekræftet,” fortæller Markus Iversen.

“Det er fantastisk, at vi har formået at lave et produkt, der skaber tryghed. Så det vil vi helt sikkert fortsætte med,” afslutter Orion Pilo til TV2 Lorry.

Futurebox er den førende danske inkubator og accelerator inden for deep tech og hardware. Når du er en del af Futurebox, får du adgang til dygtige mentorer, forretningsudviklere, tekniske rådgivere, investorer og accelerationsprogrammer samt fundraising og DTU.

Vil du selv have fat i en NoTocuh, kan du læse mere her.

Kilde: TV2 Lorry