Unikke træer og blomster

Unikke træer og blomster

Vi har et unikt udpluk af blomster og træer; blandt andet Danmarks største samling af paradisæbletræer, en magnoliahave samt bytræsarboretet; et areal vi har stillet til rådighed til forsknings- og undervisningsprojekter hos Københavns Universitet.  

Billede: Magnoliahaven i DTU Science Park i Hørsholm i fuld flor
Forskerparken natur

Vi passer på naturen

Selvom vi både bygger nyt og renoverer vores nuværende bygninger i DTU Science Park, har vi fokus på at passe på naturen og området så godt som muligt. Ved nybyggerier har vi fokus at bygninger og arkitektur arbejder med og ikke mod naturen. Vi har også et princip om, at hver gang vi fælder et træ, planter vi to nye træer. Vi har indgået en samarbejdsaftale med Rudersdal Kommune, hvor vi årligt donerer hjemhørende træarter. 

Billede: Rådyr spottet i DTU Science Park i Hørsholm

Vild Med Vilje

Vores gartnere arbejder ud fra tankegangen, at flere grønne arealer i DTU Science Park får lov til at vokse vildt til gavn for dyr og miljø. Vi har indgået et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og har bl.a. opført 3.000 m sommerfugleenge baseret på særlige frøblandinger. Vi har også opsat insektvenlige beplantninger og “hoteller” og mere end 600 fugle- og uglekasser. 

Billede: Udsnit af en sommerfugleeng i DTU Science Park i Hørsholm