Webinar: Hjerneskanninger af børn uden bedøvelse kan blive en realitet 

I Danmark og mange andre lande i Europa bedøver man stort set altid børn, der skal gennemgå en hjerneskanning. Men med en mere legende tilgang og den nyeste teknologi kan man helt undgå at bedøve børnene.  

Melanie Ganz-Benjaminsen er forsker på Københavns Universitet og arbejder på et nyt projekt på Rigshospitalet om den nyeste teknologi indenfor medicinsk billedanalyse – det handler om at undgå fuld bedøvelse på børn under magnetresonans (MR) skanninger. 

Ved at undgå bedøvelse undgår man de mulige bivirkninger, bedøvelse har på nervesystemet som stadig udvikler sig hos børn. Samtidig opnår man skanninger af tilstrækkelig høj kvalitet.  

Men hvorfor bliver børn i det hele taget bedøvet under billeddiagnostiske undersøgelser? 

Grunden er, at mange børn er bange for undersøgelsen, fordi maskinen larmer, eller fordi de skal ligge alene i en slags tunnel og ikke kan se deres forældre.   

Derudover er det nødvendigt, specielt i MR-undersøgelser men også generelt, at børn ligger stille under undersøgelsen for at få et skarpt billede.  

I det nye projekt er målet at udnytte den nyeste udvikling inden for billedteknologi og en legende, lærende tilgang til børn og behandling. På den måde kan børn blive skannet uden bedøvelse og samtidig opnå skanninger af tilstrækkelig høj kvalitet.  

 

Webinaret foregår mandag d. 26. april 2021, kl. 17:00-18:00 

Tilmeld dig her.