Webinar: Perfluorerede stoffer i vores fødevarer
Til dette webinar sætter IDA fokus på perfluorerede stoffer, og hvilke påvirkninger de har på fødevarer og miljøet samt konsekvenserne for befolkningen.
Historier om perfluorerede stoffer dukker ofte op i mediebilledet. Men hvad er det for nogen stoffer, hvordan bliver vi udsat for dem og hvorfor vurdere flere eksperter, ikke mindst den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), at stofferne udgør en risiko for forbrugerne. Og endelig hvad bliver der gjort for at mindske vores eksponering for disse stoffer. Kan man selv gøre noget? Kom og hør indlæg fra foredragsholdere, der på hver deres felt har stor indsigt i problematikken.
Webinaret kommer til at foregå torsdag d. 05. november kl. 17.00-19.00
Oplægsholder
Gitte Alsing Pedersen, Seniorrådgiver ved DTU fødevareinstituttet – kortlægning af forekomst og eksponering – og de analytiske udfordringer i laboratoriet
Philippe Grandjean, Professor ved Syddansk Universitet – Mørke hemmeligheder om perfluorerede stoffer
Malene Teller Blume, kvalitetschef hos Coop – Hvorfor og hvordan – Coop – en stor detailhandels kamp for at udfase PFAS og involvere kunderne
Mette Holm, Fødevarestyrelsen – Risikohåndtering af fluorstoffer i emballage og fødevare
Webinaret er gratis for alle – også for dig, som ikke er IDA-medlem.