Danish Tech Challenge – vi accelererer hardware-startups
Hvad er Danish Tech Challenge?
Vores hovedformål i Danish Tech Challenge er at hjælpe hardware-startups med at udvikle deres virksomheder. Vi samarbejder med 20 startups hvert år. De fleste arbejder med B2B markeder og med at finde det rigtige product-market-fit, og de fleste er på et meget tidligt stadie.
Hvem kan deltage?
Vi samarbejder med startups, der laver løsninger, som har potentiale til at forandre verden. Vi samarbejder med startups, der er klar til at komme ind på markedet og klar på at kommercialisere deres produkt.
Det gør vi ved at skabe programmer, der er tilpasset den specifikke startup.
Skræddersyet program
Du får 1:1-sparring med fokus på din virksomhed. Vi afholder workshops i hele accelerationsfasen. Vi giver dit team de bedste rammer for vækst: Futurebox. Vi præsenterer dig for relevante investorer, giver dig adgang til hele vores netværk og hjælper dig med at udvide dit team, finde den rette bestyrelse og et product-market-fit. Vi præsenterer dig for relevante mentorer, giver dig adgang til en workshop for at opbygge dit produkt og sætter dig i forbindelse med vores dygtige alumner.
Med andre ord vil vi hjælpe dig med at skabe vækst i din virksomhed.
Juryprincipper
I Danish Tech Challenge bruger vi eksterne juryer til både at udvælge de virksomheder, der skal med i programmet, og til at bestemme hvem der vinder konkurrencen og dermed Industriens Fonds Iværksætterpris. Læs mere om juryprincipperne her.
Konkurrencen
En af de 20 deltagende virksomheder i Danish Tech Challenge vinder 500.000 kr. I slutningen af programmet går 10-12 virksomheder videre til en semifinale, og seks af disse går videre til finalen. Disse seks virksomheder skal pitche deres forretningside på et Award Show i januar foran mere end 250 gæster.
Hvor sker det?
Danish Tech Challenge foregår i Futurebox. Futurebox er det bedste sted, hvis man er en hardware-startup. Vi holder til på DTU’s campus – tæt på forskning, teknologiudvikling, et blomstrende startup-studiemiljø og lige midt i alle de mange innovative virksomheder i DTU Science Park.
Hvad kan du forvente?
- 1:1-sessioner hver uge med vores forretnings- og produktudvikler.
- Workshops om B2B-salg, onlinemarkedsføring, produktudvikling, pitching, økonomi, det juridiske og meget mere.
- Et dedikeret mentorteam, der tager udgangspunkt i jeres specifikke udfordringer.
- Hjælp fra alle vores samarbejdspartnere med alt, hvad du har brug for.
- Mulighed for at pitche for investorer, finde nye teammedlemmer, bestyrelsesmedlemmer, eller hvad du ellers har brug for at forbedre din virksomhed.
- En udlandstur. I 2019 var vi en tur i Tel Aviv med deltagerne og i 2018 var vi i Berlin.
- Deltagelse i to store arrangementer med mere end 400 deltagere.
- Du sættes sammen med de dygtigste hardware-startups i Danmark på den bedst mulige lokation og indgår i et stærkt alumnenetværk med 120 virksomheder.
- Et dedikeret team, som hjælper dig hver dag
Vigtige datoer for DTC 2021
- Deadline for tilmelding: 10. maj 2021 kl. 23.59
- Jury pitch dage: 26. maj – 27. maj 2021
- Danish Tech Challenge kick off: 17. juni 2021
- Program start: 6. september – 10. september 2021
- Åbent hus: midt oktober 2021
- Semifinale: December 2021
- Finale: Januar 2022
- Kåring af vinder: Januar 2022
Testimonial
Alt har været langt bedre end forventet. Vi er taknemmelige for den hjælp, vi har fået fra DTC. Der har været en masse spændende workshops, konferencer og partnerskaber. Men det største har været at blive sat sammen med nogle af de sejeste virksomheder i Danmark og at have Camilla, Jan og Morten til rådighed hele tiden.
Tidligere DTC-deltager
Q&A
- Q: Skal jeg tilmelde mig?
A: Ja! Men du skal have et dansk CVR-nummer. Hvis du ikke allerede har et, kan vi hjælpe dig. - Q: Kan jeg tilmelde mig om at deltage i Danish Tech Challenge, hvis jeg ikke har et hardwareprodukt?
A: Beklager, men nej! Danish Tech Challenge er forbeholdt virksomheder med et hardwareprodukt. - Q: Hvordan definerer du hardware?
A: Noget, der ikke er rent digitalt eller en serviceydelse. - Q: Kan jeg have et andet arbejde, mens jeg deltager i Danish Tech Challenge?
A: Selvfølgelig kan du det! Vi forventer dog, at din startup-virksomhed er dit hovedfokus. - Q: Vi har arbejdet på vores startup i et stykke tid, kan vi godt tilmelde os alligevel?
A: Ja, absolut. - Q: Vi har allerede en fungerende prototype. Kan vi godt tilmelde os alligevel?
A: Ja! Vi kan både hjælpe helt nye startups og startups med lidt mere erfaring. - Q: Jeg har en enkeltmandsvirksomhed, kan jeg tilmelde mig?
A: Ja, selvfølgelig. Hvis du kommer ind, vil vi dog nok råde dig til at få en partner. For det er hårdt at være alene om det. Når det så er sagt, så har vi haft flere enkeltmandsvirksomheder i programmet, der har klaret sig rigtig godt. - Q: Hvornår finder DTC sted?
A: Officielt fra august til december, men vi vil gerne lære dig at kende, inden vi begynder. Så vil vi være bedre rustede til at hjælpe dig. - Q: Hvem kan deltage?
A: Alle med et hardwareprodukt. Vi diskriminerer ikke på baggrund af alder, køn, universitet eller baggrund. Jo større diversitet, jo bedre! - Q: Hvordan håndterer du fortrolighed?
A: Dette er et sikkert rum, og vi deler aldrig dine oplysninger uden dit samtykke. Men Futurebox er også et åbent rum, og der er en masse mennesker, der går ind og ud af bygningen. Så hvis du sidder inde med nogle meget følsomme oplysninger, skal du overveje, hvornår og hvor du deler dem med andre. - Q: Skal jeg betale eller opgive noget af min egenkapital for at deltage i programmet?
A: Nej, det er helt gratis. - Q: Får jeg finansiering under programmet?
A: Vi vil meget gerne hjælpe dig med at komme i kontakt med investorer, men vi finansierer ikke selv. - Q: Får jeg mit eget kontor?
A: Nej, men du får dit eget skrivebord. Futurebox er et åbent rum, fordi vi tror på, at samarbejde kræver nærhed. - Q: Er der mødepligt?
A: Ja, du skal være til stede ved møder og fælles sammenkomster. - Q: Skal jeg flytte ind?
A: Nej, du ikke behøver at flytte ind. Men vi anbefaler, at du gør det. Hvis du er her dagligt, får du mere ud af programmet, teamet og de andre startup-virksomheder. - Q: Hvad kræver det at vinde Danish Tech Challenge?
A: Vi vil helst ikke se på programmet som en konkurrence – vi foretrækker at se på det som et acceleratorprogram. Det kræver et enormt engagement igennem hele programmet. Du skal opbygge et relevant team, en arbejdsprototype og en solid forretningsmodel. - Q: Hvem bestemmer, hvem der vinder?
A: Det gør en ekstern jury bestående af teknologieksperter og investorer. DTC-teamet har ikke indflydelse på, hvem vinderen er.
Dine DTC-kolleger
Hvert år deltager 20 virksomheder i Danish Tech Challenge. Gør dig selv en tjeneste og se de andre startups som en fordel i programmet fremfor som konkurrenter. Netværket mellem hinanden har en stor værdi for dig og din startup.
Under acceleratorprogrammet – og før det officielt starter – vil du hænge ud med de øvrige startups. Vi har ugentlige frokoster og op til flere middage, præsentation af ugentlige temaer og vi deler idéer. Nogle gange er det blot os selv, og nogle gange inviterer vi professionelle udefra.
Bliv en del af spændende events
Før, under og efter DTC, vil du deltage i flere events. Der vil være en kickoff event før programmet starter, et åbent-hus-arrangement i November hvor alle deltagere pitcher foran et stort publikum, og naturligvis det årlige VIP award show, hvor vinderen bliver annonceret.
… og så til alt det ekstra sjove
Når det kommer til at lære hinanden bedre at kende, arrangerer vi bordtennisturneringer, inviterer til fredagsbarer, holder julefrokost med DTC-kollegerne og meget mere. Hvis man vil holde en fest blandt DTC-kollegerne, så vil vi uden tvivl også støtte op om det.


