Defence Tech Denmark

Skaler din startup eller SMV inden for forsvarsindustrien

Skriv dig op til nyt om Defence Tech Denmark

Er du en startup, SMV eller en partner, som ønsker at blive tilknyttet programmet, kan du skrive dig op her. Så lover vi at holde dig opdateret.

Har du spørgsmål, er Startup Specialist, Nicholas Hawtin, klar til at svare dig.

Nyt vækstprogram skaber Danmarks kommende forsvarsvirksomheder

Defence Tech Denmark er et nyt vækstprogram for startups og SMV’er med potentiale inden for forsvarsindustrien. Med tre fonde i ryggen, EIFO, Industriens Fond og Innovationsfonden, er målet at bringe nye teknologier ind i Forsvaret.

Hen over tre år bliver 12 startups årligt optaget i et accelerationsspor, og 12 SMV’er i et transformationsspor. DTU Science Park og Teknologisk Institut kommer sammen til at drive disse to spor. Helt essentielt har de tre fonde, i et historisk fondssamarbejde, afsat 200 millioner, som skal sikre virksomhedernes vækst ind i forsvarsindustrien.

Programmet tilbyder startups og SMV’er intensiv udvikling, fundingmuligheder og adgang til Forsvaret som marked. På den måde hjælper vi Danmark med øget innovation inden for Forsvaret, samtidig med at lovende højteknologiske virksomheder får hjælp til at accelerere deres vækst.

Defence Tech Denmark tilbyder virksomhederne unikke udviklingsmuligheder ved for eksempel at åbne for demonstration af teknologier i samarbejde med Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), test af produkter på militære øvelser samt opbygning af regulatoriske og salgsmæssige kompetencer.

Facts om deltagerne i vores programmer

DKK 0 mio.

De skaffer finansiering – de deltagende Med tech-startups i Danish Tech Challenge 2023 har på 5 måneder rejst 10.158.813 DKK. 

0

Videnstunge mentorer – Der er 33 mentorer inden for med tech i DTU Science Parks mentorprogram DeepTech Mentoring. 

0

Med tech-Startups – Vi kender til de specifikke udfordringer med tech-startups har. De seneste 10 år har vi igennem vores vækstprogrammer hjulpet 64 startups der arbejder med løsninger indenfor med tech. 

0

Community – Hos DTU Science Park får du et uundværligt netværk. I hele DTU Science Park bor der mere end 38 med tech-virksomheder.

Om programmet

Defence Tech Denmark består af tre spor – et for startups, et for SMV’er og et for opbygning af økosystem.

Acceleration af defence tech startups og SMV’er
DTU Science Park har i mere end 10 år accelereret højteknologiske startups til vækst. Som virksomhed i Defence Tech Denmark får du hjælp en gennemgang af hele din virksomhed og hjælp til at navigere i det stærkt regulerede marked, som forsvarsindustrien er. DTU Science Park har tidligere drevet Dual-Use Growth for virksomheder med dual-use-teknologier, støttet af Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC) og i samarbejde med Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) og PSV.

Ekspertrådgivning for virksomheder med lovende defence teknologi
På Teknologisk Institut får startups og SMV’er hjælp til at optimere og transformere deres teknologi til forsvarsindustrien. Teknologisk Institut er en af Danmarks førende innovations- og teknologipartnere og bidrager med dokumenteret erfaring i modning og målretning af virksomheders teknologier til forsvarsformål. Som vært for Danish Defence and Security Materials Center (DDMC) og partner i både NFC- og EDF-projekter er Instituttet centralt placeret i den danske og europæiske forsvarsteknologiske udvikling. 

Opbygning af økosystemet omkring defence tech
Ingen kan stå alene om at få mere innovation ind i Forsvaret. Derfor arbejder Defence Tech Denmark i økosystem-sporet intensivt på at opbygge netværk og community omkring defence tech.


Matcher din teknologi?

Er du i tvivl, om din virksomhed er et match til programmet? Se, hvilke typer teknologier Defence Tech Denmark arbejder med.

Maritime teknologier

Teknologier, der har sin anvendelse på havets overflade.

Undervandsteknologi

Teknologier til overvågning og sikring under havets overflade samt på og under havbunden.

Luftbårne teknologier

Teknologier til brug i luftrummet og tilhørende supporterende udstyr.

AI, cyber security og systemintegrationer

Teknologier inden for kunstig intelligens, cyber security og systemintegrationer

Energi og grøn omstilling

Teknologier, der fokuserer på nye energiformer og effektivisering af energiforbrug.

Nye materialer

Udviklingen af nye og innovative materialer.

Bioteknologi

Teknologier til behandling, helbredelse eller forebyggelse af skader og sygdomme.

Tidligere medtech-startups i vores vækstprogrammer

MedTrace

Fra startup til verdensomspændende succes

På få år er MedTrace gået fra at vinde Danish Tech Challenge, til nu at være en af de mest lovende fremtidige børskandidater i Danmark. Vi har mødt Martin Stenfeldt, CEO og medstifter i Medtrace,...

Eksempler på defence tech

Mange research-tunge produkter og ydelser fik deres start med forsvarsbrug som deres første store anvendelse – se tre historiske eksempler her:

GPS

GPS-teknologi, der sikrer, at din online-bestilte burger når frem, mens den er varm, har sin oprindelse i og var forbeholdt forsvaret helt frem til midten af 90-erne.

Nano-folie

Nanostrukturer i plastisk folie kan fx bruges til antiklæbende coating af støbeforme og kan også bruges til camouflage og sløring af eksempelvis køretøjer inden for forsvaret.

Te-poser

Te i små poser var oprindeligt vareprøver. Men da kunderne fejlagtigt lagde poserne direkte i vandet, var te-posen opfundet. Den blev dog først udbredt, da soldater under 1. Verdenskrig af praktiske årsager tog opfindelsen til sig.

Hvordan foregår det?

Ud af alle ansøgere bliver syv startups udvalgt til at begynde i programmet og deltage i en tre ugers bootcamp.

Efter deltagelsen i bootcamp bliver fem startups valgt til at fortsætte i den næste fase af programmet, som er et sprint af otte ugers varighed. Sprintet har både individuelle og fælles fokusområder, som fx finansiering og salg.

Programmet løber over tre måneder, og i hele perioden vil der være fysiske faciliteter i DTU Science Park til rådighed, herunder skrivebordsplads, mødelokaler og værksted.

Efter første sprint vil der eventuelt være mulighed for at deltage i yderligere to sprints i 2025.

Vigtige datoer i programmet

18. juni 2024

Discovery Day

Mød potentielle partnere, investorer og kunder, og få hjælp til at afklare, om din teknologi har potentiale inden for forsvarsindustrien.

27. juni 2024 kl. 12.00

Deadline for ansøgninger

1.-9. juli 2024

Udvælgelse af startups til programmet

Alle ansøgende startups får at vide, om de er med i programmet eller ej.

19. august 2024

Bootcamp

Syv startups bliver udvalgt til at deltage i en tre ugers bootcamp.

9. september 2024

Første sprint begynder

Fem startups går videre til første sprint af otte ugers varighed med fokus på fælles og individuelle udfordringer. 

30. oktober 2024

Demodag

Programmet rundes af med en demodag, hvor startups får mulighed for at fremvise deres produkt for Forsvaret, investorer og potentielle samarbejdspartnere.

12 måneders skræddersyet forløb, der klæder din virksomhed på til succes

Indledende Bootcamp: tre uger

Beskriv indhold af bootcamp. 

Under bootcampen kræves der fysisk fremmøde 2-3 gange om ugen.

SPRINT-FORLØBET

Fem virksomheder udvælges til et otte ugers sprint-forløb. Sprintet er skræddersyet til den enkelte virksomhed og tager afsæt i specifikke udfordringer og målsætninger, den enkelte virksomhed sidder med.

Under sprints kræves der fysisk fremmøde 1-2 gange per måned.

Styrk dine chancer for funding

Defence Tech Denmark øger dine chancer for at få finansiering. Gennem individuel rådgivning, pitch-træning og adgang til investorer sørger vi for at klæde dig godt på, når du skal søge finansiering.

Defence Tech Denmark har PSV Core som samarbejdspartner 

PSV Core er født ud af DTU og del af venturehuset PSV. De er specialiseret i at bygge bro mellem banebrydende forskning, startup funding og samfundet. Med mere end 20 års erfaring fra +450 startup-rejser, bidrager PSV teamet med rådgivning om funding-rejsen, investment readiness assessment og identificering af det enkelte startups vigtigste inflection points frem mod næste stadie.

PSV Core vil være en del af udvælgelsesjuryen i programmet og har allokeret potentiel funding til de bedst performende startups i programmet. PSV Core vil samtidig facilitere dialog og sparring med de to PSV venture fonde, PSV Tech og PSV DeepTech.

Om NFC

NFC er xxx

Teamet bag

Når du deltager i et af vores programmer, får du sparring med de fageksperter fra vækstteamet, du har brug for.

Vores vækstteam består af højt kvalificerede eksperter, som hjælper dig gennem forløbet. Her kan du få sparring på alt fra forretningsudvikling til rekruttering som et led i forløbet.

Samarbejd med vores corporate partnere

Hos DTU Science Park har vi en række corporate partnere, som samarbejder med startups i form af opkøb, investeringer eller adgang til unik viden.

Vi er bindeleddet mellem dig og dem og kan hjælpe med at finde det rigtige match for din virksomhed.

Vækstprogram for bæredygtige startups
Corporate partnere

Nicholas Hawtin

Startup Specialist

Vil du vide mere om Defence Tech Denmark?

Udfyld formularen herunder, og lad os tage en snak.