Fluidan

Hardware Startups får hurtigere fremdrift med mentorer

Mentorteams er yderst værdifulde for hardware startups, som står overfor mange forskellige udfordringer. Scion DTU’s team mentorprogram bygger på en mentor-model udviklet af MIT Venture Mentoring Service program i Boston.
RheoStream™ technology

Anders Østergaard var imponeret over ekspertisen og engagementet blandt mentorteamet og husker det som yderst effektivt at have et helt team på 3+ mentorer.

Anders Østergaard
CEO, Fluidan 

Som en hardware startup står du over for udfordringer, som ikke gælder for software- og servicemarkeder. Tiden det tager at få succes på markedet, er betydeligt længere. I forbindelse med teknologi- og produktudvikling støder du på udfordringer i forhold til testning, kvalitetssikring, certificering, produktionens modenhed, produktionsforøgelse, masseproduktion, opbevaring, supply chain og logistik, distributionskanaler, returneringer, garanti og service samt arbejdskapital. For at tackle disse udfordringer behøver du råd fra professionelle med solid brancherfaring – og jo flere, jo bedre. Hos Scion DTU matcher vi startups med teams af 3-4 mentorer for at give denne nødvendige erfaring.

Danish Tech Challenge 2016

Vores Hardware Startup accelerator-program, Danish Tech Challenge (DTC), er lige startet, og en af nøglekatalysatorerne i denne accelerationsproces er den mentoring, de fleste virksomheder modtager gennem Scion DTU’s mentorprogram. DTC er et fire måneders accelerator-program for højteknologiske hardware startups. De seneste tre år er en gruppe på 20 startups blevet valgt ud fra 60-80 kandidater for at konkurrere om en præmie på en halv million danske kroner. De deltagende startups er typisk inden for medtech, optik, sensorer og forbundne enheder.

I december vil en jury afgøre, hvilken af de 20 startups der har størst potentiale og har udviklet sig mest over de fire måneder. Som en del af programmet får startups adgang til kontorfaciliteter, netværk, opfølgningsmøder, en prototype workshop, ekspertvejledning, inspirerende foredrag og teknisk og kommerciel rådgivning.

Teknologi der optimerer Dansk Industri

Vi sammensatte for nylig de første mentorteams til en udvalgt gruppe af DTC-deltagerne ved et af vores månedlige mentor-møder. Anders Østergaard, CEO for Fluidan, kom forbi for at dele hans erfaringer fra DTC 2015, hvor deres mentorteam hjalp dem med at finpudse deres kommercielle tænkning. Fluidan stræber efter at være en gamechanger inden for produktionen af industrielle komplekse væsker med deres RheoStream™ teknologi og var en af de nærmeste konkurrenter i DTC 2015-konkurrencen.

Mentorteamet støttede Fluidan på strategiske og operationelle niveauer i forhold til deres forretningsmodel, værdikæde, strategisk fokus, investorprocessen, salgsproces, partneraftaler og kunderelationer. CEO Anders Østergaard var imponeret over ekspertisen og engagementet blandt mentorteamet og husker det som yderst effektivt at have et helt team på 3+ mentorer.

Vi håber, at de 20 hardware startups, der deltager i Danish Tech Challenge 2016, vil opleve samme værdi i mentoring som Fluidan. Efter at have mødt dem alle her hos Scion kan vi forsikre dig om, at der er en masse spændende ny teknologi på vej!

Scion DTU’s team mentorprogram bygger på en mentor-model udviklet af MIT Venture Mentoring Service program i Boston. Lidt over to og et halvt år siden efter vores fordybelseskursus med MIT VMS matchede vi de første mentorteams til virksomheder i vores videnskab- og teknologiparkmiljø. Gennem de sidste to år har vi bygget et netværk af +70 mentorer, som har tilbudt mentorstøtte til +60 virksomheder. Dette har resulteret i cirka 280 mentormøder, hvilket groft set svarer til 1.600 timer frivillig mentoring. Når de blev spurgt, sagde 90% af virksomhederne, at mentoringen har bidraget til en hurtigere udvikling af virksomheden, 95% udtrykker, at mentoringen har skabt værdi for dem personligt, og 95% vil anbefale mentorprogrammet til andre virksomheder.

Denne mentoring-model er yderst effektiv. Vi er stolte af resultaterne og fortsætter med at være taknemmelige for inspirationen og den fortsatte støtte, vi har modtaget fra MIT VMS.

Interesseret i hardware startups og forretningsudvikling? Læs “Kan Hardware Startups være Lean?”

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere