ALK

Fortsætter deres vækstrejse i DTU Science Park i nye og større lokaler

Det går rigtig godt for medicinalvirksomheden ALK, som har boet i DTU Science Park siden 1980’erne og et nyt og spændende kapitel for ALK i forskerparken er startet.
fortsætter deres vækstrejse i DTU Science Park i nye og større lokaler

76 % find that DTU Science Park contributes positively to their development

Lider du af allergi?

Så er du højst sandsynligt også stødt på ALK, som står bag både forskning og medicin til behandling af allergi.

I flere årtier har ALK været en del af DTU Science Park, der har budt på noget af en vækstrejse. Og vækstrejsen er langt fra slut.

3 ud af 4 af virksomhederne mener, at det gør en forskel for deres udvikling, at de er en del af DTU Science Park

Det hele startede med gåsefjer

Til juni næste år er det 100 år siden, at virksomheden blev grundlagt, da det første farmaceutisk fremstillede allergenekstrakt blev registreret. Dengang blev produktet udviklet til behandling af allergiske reaktioner mod gåsefjer, som viste sig at være husstøvmideallergi.

I dag er ALK blevet en global og vigtig spiller, der leverer banebrydende forskning, medicin og løsninger til den store andel af befolkningen, der lider af allergi.

Anne Schwartz, som er produktionsleder hos ALK, fortæller at fokus lige nu er at komme ud til endnu flere markeder og flere aldersgrupper, så flere allergikere kan få gavn af ALKs produkter.

Med den mission er der også behov for mere plads. Og mere plads får de. For nu skal ALK til at leje sig ind i det tidligere Søhuset Konferencecenters flotte lokaler.

”Det at have muligheden for at vokse ind i Søhuset er helt fantastisk for os,” fortæller hun. ”Det giver os mulighed for at fortsætte vores vækstrejse i en samlet enhed”.

 

Vi er vokset ind og ud af faciliteter

ALK var en lille virksomhed, da de i 1980’erne flyttede til DTU Science Park. Allerede dengang regnede man i ALK med, at der lå en større vækstrejse i kortene. Derfor var det også vigtigt, at der var mulighed for at udvide og udbygge virksomheden, som der var på DTU Science Parks område.

”DTU Science Park har været en hjælpende hånd igennem de forskellige faser af vores virksomheds livscyklus,” fortæller Anne Schwartz. ”De har altid stillet faciliteter til rådighed, som vi kunne vokse ind og ud af – og det oplever vi nu igen, når vi kan overtage Søhusets lokaler.”

Men det er ikke kun skaleringsmulighederne i DTU Science Park, der gør, at ALK vil blive boende.

46% af virksomhederne samarbejder med andre virksomheder i DTU Science Park

Forskerparkens helt særlige ånd

DTU Science Park er et smukt område. Men det er mere end det, hvis du spørger Anne Schwartz.

”Der er en helt særlig ånd i området,” fortæller hun. ”Der udvikles utrolig meget viden og information gennem det stærke community, der er i DTU Science Park.”

Hun nævner blandt andet den årlige Sportsfestival i DTU Science Park, hvor hun flere gange har oplevet, at man møder nye og spændende bekendtskaber – selv når man står på sidelinjen og ser en fodboldkamp.

ALK har gennem årene har haft stor gavn af fællesskabet ved blandt andet at indgå i spændende og betydningsfulde samarbejdsaftaler med en lang række nabovirksomheder i DTU Science Park.

”Og så de her omgivelser,” siger hun og afslutter: ”Her er jo enormt smukt, så det er fantastisk med de mange walk-and-talk stier.”

Står du, ligesom ALK, midt i en vækstrejse? Og er du interesseret i hvordan DTU Science Park kan hjælpe din virksomhed med at skalere?

Få en rundvisning og en uforpligtende snak

Skal vi tage en snak om jeres behov? Hør om mulighederne for at blive en del af DTU Science Park og hvordan vi kan skræddersy jeres fremtidige kontorer og laboratorielokaler.

Vi har mere end 20 års erfaring fra ejendomsbranchen, og er specialiseret i at rådgive højteknologiske virksomheder.

Sine Gammelgaard-Schmidt

Managing Head of Lettings

Søren Husby

Head of Lettings (Hørsholm)

Ring mig op

 

Du kan også læse mere om vores nye byggeprojekt her: Nyt laboratoriehus i Hørsholm

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere