FloodFrame

”Man må da kunne pakke sit hus ind”

Sådan tænkte Peter Blyme, den ene af FloodFrames stiftere, om de oversvømmelser og øgede mængder vand, vi i Danmark har oplevet de senere år. Og herfra udsprang ideen til FloodFrame, som netop pakker huse ind og beskytter dem imod oversvømmelse.

FloodFrame består af en installation i en smal boks rundt om huset med en vandtæt dug. Dugen aktiveres, når vandstanden øges, og ruller automatisk ud og op ad huset og forhindrer vandet i at trænge ind.

Første prototype blev installeret i villahaven

Motivationen hos FloodFrame var at skabe en simpel løsning, som kan betjenes af alle, og som man ikke behøver at være til stede for at aktivere.

“Da vi fik ideen, tog vi kontakt til ingeniører i vores netværk, som var enige i, at FloodFrame kunne være interessant at arbejde videre med. Vi var også ude og tale med folk i områder, der har været oversvømmet, og vi oplevede, at det også gav mening for dem – på den måde kunne vi se, at markedet var der”, fortæller Susanne Toftgård Nielsen, CEO i FloodFrame.

Herefter begyndte de at eksperimentere med forskellige udformninger. Den første prototype blev bygget hjemme i villahaven.

“Vi endte med løsningen, hvor dugen bliver installeret lidt væk fra huset, så den ikke bidrager til opdriften fra vandet og i værste tilfælde flår huset op. Den store udfordring har været at få dugen til at tilpasse sig huset, og derfor er det foldningen af dugen, der er central, og som vi nu er i gang med at patentere.”

Nybygget demonstrationscenter i DTU Science Park

FloodFrame åbner i maj deres demonstrationscenter i DTU Science Park.

“Vi er nødt til at have et sted, hvor folk i fuld skala kan se, hvordan FloodFrame virker. Vi har bygget et rigtigt hus, og det kan vi oversvømme, så vi kan vise, at vores produkt fungerer og beskytter huset, når vandet kommer”, fortæller Susanne Toftgård Nielsen.

Samtidig bruger FloodFrame demonstrationscenteret til at teste materialer og nye ideer.

Det er alfa og omega for os at have et demonstrationscenter, og det er oplagt for os, at det ligger i DTU Science Park. Både fordi vi er tæt på DHI, som vi samarbejder med, men også fordi vi føler, at det giver noget ’credibility’ over for kunderne at være i DTU Science Park.

Susanne Toftgård Nielsen
CEO, FloodFrame

Næste skridt: Ud på markedet

Forretningsplanen er klar, markedet er afsøgt og produktet er gennemtestet – det, der nu er FloodFrames største udfordring, er at komme ud på markedet og se interessen. “Nu skal vi ud og have noget respons fra kunderne. Vores næste udfordring er at få optimeret produktionen og skaleret vores forretning, men vi har en plan og er klar til at eksekvere på den”, slutter Susanne Toftgård Nielsen

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere