DHI

“Vores løsninger bliver stærkere af samarbejdet med DTU”

For at borgerne kan bade sikkert i havnebassinet i Københavns Havn, kræver det, at man kan overvåge tilstanden af blandt andet bakterier og strømforhold i realtid. Og hvis et energiselskab skal bygge en ny vindmøllepark på havet, skal man vide, hvor havbunden og strømforholdene er bedst egnede.

Alt dette og meget mere hjælper DHI deres kunder med, og det er ikke tilfældigt, at virksomheden har hovedkontor i DTU Science Park.

DHI udvikler avancerede modelleringsværktøjer og softwareteknologi til analyse af vandforhold og biodiversitet i alt fra vandløb og oceaner til kloakker og renseanlæg. Virksomheden har aktiviteter over hele kloden og beskæftiger i dag mere end 1.100 højt specialiserede medarbejdere på verdensplan. På hovedkvarteret i DTU Science Park ligger også DHI’s avancerede og unikke testvandbassiner og testlaboratorier, hvor både kunde- og forskningsprojekter bliver testet i praksis, eksempelvis testes designet af flydende havvindmøller og energiøer med belastninger fra vind, bølger og strømforhold. Mange af DHI’s forskningsprojekter bliver gennemført i samarbejde med DTU.

Lige som over halvdelen af de virksomheder, der holder til i DTU Science Park, arbejder DHI nemlig tæt sammen med DTU. Det sker blandt andet gennem fælles forskningsprojekter og ph.d.-projekter, ofte med støtte fra Innovationsfonden og andre danske og internationale forskningsprogrammer. Derudover underviser flere af DHI’s medarbejdere på DTU.

”Vores kommercielle løsninger bygger ofte på forskning lavet i samarbejde med DTU. Som et af blot syv akkrediterede Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS) i Danmark er vi i høj grad en forskningsdrevet virksomhed. Derfor er det vigtigt for os, at vi kan profilere DHI over for de studerende på DTU,” siger Henrik Madsen, der er forskningschef i DHI. ”Vi er afhængige af hele tiden at få tilført nye kompetencer og viden for at kunne fortsætte med at være førende inden for innovation til en mere bæredygtig forvaltning af verdens vand. Det får vi blandt andet ved at ansætte studerende fra DTU og ved at deltage i fælles forskningsprojekter. I sidste ende bliver vores løsninger stærkere af samarbejdet med DTU,” siger Henrik Madsen.

Læs mere om, hvad DTU Science Park tilbyder virksomheder som DHI.

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere