26 juni 2017
Artikel

20 startups kæmper om 500.000 kroner

Hård konkurrence får startups til at overleve.

Med Danish Tech Challenge ønsker vi at sætte skub på, at iværksættere inden for hardware-området bliver til større virksomheder og på sigt skaber eksport og arbejdspladser. Steen Donner CEO Scion DTU

For fjerde år i træk har Industriens Fond og Scion DTU udvalgt en række danske hardware-iværksættere til at deltage i Danish Tech Challenge. I alt 20 opfindere og små virksomheder – hvis idéer tæller bl.a. svejserobotter, monitoreringssensorer til rottekasser, træning af åndedrætsmuskulaturen og bakteriesensorer – skal fra august og fire måneder frem konkurrere om Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Faglig sparring, gennemarbejdede forretningsplaner, adgang til netværk, investorer og prototype-værksteder samt mulighed for få afprøvet ideer, produkter og løsninger af ude i virkeligheden. Det er afgørende parametre for, om hardware-iværksættere kommer længere end til den gode idé.

Industriens Fond skyder nu, i samarbejde med forskerparken Scion DTU, for fjerde år i træk Danish Tech Challenge i gang. Et inkubationsforløb med fokus på modning af højteknologiske virksomheder og iværksættere, der opfinder og producerer fysiske produkter.

I alt 20 startups er udvalgt til at deltage, og skal fra august og frem til januar 2018 igennem et forløb, der udfordrer, udvikler og indimellem også udsletter deltagernes idéer.

Fra idé til eksport og arbejdspladser

Danish Tech Challenge er etableret på baggrund af Industriens Fonds temaindkaldelse om at skabe flere vækstiværksættere i Danmark. Og den agenda er fortsat aktuel.

”Med Danish Tech Challenge ønsker vi at sætte skub på, at iværksættere inden for hardware-området bliver til større virksomheder og på sigt skaber eksport og arbejdspladser. Forløbet sætter deltagerne under pres samtidigt med, at de får adgang til viden, gode faciliteter og netværk. Det er en unik mulighed for at udvikle sig og komme videre som vækstvirksomhed – eller måske opdage, at man faktisk ikke har noget potentiale,” siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, der siden 2014 har stået bag Danish Tech Challenge.

Årets deltagere spænder over kategorierne miljøteknologi, sundhedsteknologi, optik og sensorer og connected devices – og forventningerne er høje hos Scion DTU, der huser de 20 deltagere mens forløbet står på.

”Vi glæder os til at byde de nye Danish Tech Challenge virksomheder indenfor i Forskerparken, hvor de får rig mulighed for at udvikle idéer og teknologier. Vores ambitionsniveau er højt, og vi kommer til at stille store krav til deltagerne,” siger Steen Donner, adm. direktør for Scion DTU, der understreger, at det hårde pres på deltagerne virker.

”Vi kan se på vores evalueringer og opgørelser, at langt flere af de virksomheder, der deltager i Danish Tech Challenge, overlever, vokser og skaber arbejdspladser, end det er tilfældet for iværksættere generelt.”

Danish Tech Challenge løber fra august til slutningen af december, hvorefter vinderen af konkurrencen og præmien på 500.000 kroner findes i januar 2018.

Se alle deltagende startups ved Danish Tech Challenge 2017 her: https://sciondtu.dk/danish-tech-challenge/deltagere-2017/

OM DANISH TECH CHALLENGE

Danish Tech Challenge består af et fire måneders intenst program, sparring med rådgivere og mentorer, adgang til prototypeværksted, adgang til investorer og en hovedpræmie i form af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Danish Tech Challenge blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb målrettet teknologiske hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Industriens Fond og forskerparken Scion DTU.

I 2014 blev virksomheden Nordic Power Converters kåret som vinder, i 2015 vandt MedTrace, og senest var det Bifrost Communications, der løb af med sejren, som vinder af Danish Tech Challenge 2016.