17 september 2020
Artikel

Britisk leverandør til medicinalindustrien rykker til DTU Science Park

I forbindelse med Danmarks stærke positionering indenfor peptidbaseret lægemiddeludvikling vælger den britiske medicinalleverandør SB3000 at flytte til DTU Science Park, hvor de vil blive placeret sammen med en større gruppe af biotekselskaber.

Den life science- og teknologicluster, der
findes i Danmark, er for os, hvad Silicon
Valley er for banebrydende softwarepionerer Jens Bukrinski Direktør for forskning og udvikling SB3000

Biotekselskab er særlig interessant i lægemiddelindustrien, da deres teknologi muliggør en kontinuerlig grønnere produktion af peptider og andre biologiske stoffer. Med dette kan de interagere eller erstatte kroppens egne signalveje og derved hjælpe kroppen til at bekæmpe eller modvirke forskellige sygdomme.

“Vi opererer inden for et område, hvor Danmark har stor erfaring og en stor talentmasse at rekruttere arbejdskraft fra. Den life science- og teknologicluster, der findes i Danmark, er for os, hvad Silicon Valley er for banebrydende software-pionerer,” siger Jens Bukrinski, der er direktør for forskning og udvikling i SB3000, der blev stiftet i 2004.

Skal rekruttere nye medarbejder

Tidligere adm. Direktør i SB3000 har været med til at tage beslutningen om, at flytte selskabet til DTU Science Park. Flytningen medfører, at firmaet vil rekruttere flere medarbejder i Danmark.

“Man kan sige, at det i første omgang er ledelsen, der etablerer sig i Danmark. Men parallelt hermed rekrutterer vi i øjeblikket kemikere indenfor organisk kemi, proceskemi og analytisk kemi her i Danmark. Og vi kommer til at ansætte flere med andre færdigheder og i andre funktioner,” siger Andreas Segerros.

God platform for international ekspansion

I første omgang fokuserer SB3000 på at lave en mere miljøvenlig produktion af peptidbaserede lægemidler ved at erstatte den traditionelle batch-produktion. Andres Segerros fortæller, at der fra regulatoriske myndigheder og internationale traktater er et stort pres på at reducere i mængden af giftige kemikalier og skifte til kontinuerlig produktion.

“Danmarks internationale anerkendelse indenfor peptid-syntese og kompetencer indenfor grøn kemi giver firmaet det helt rette miljø at videreudvikle dets teknologi i,” siger Andreas Segerros.

“Det har desuden stor værdi at være fra Danmark, når man går internationalt med teknologier, der vil revolutionere lægemiddelproduktion og bidrage med grøn kemi. De teknologier, vi arbejder med, reducerer ’affald’ og ’energibehov’ med 90-95 pct.,” uddyber han.

Nemt at etablere virksomheder i Danmark

SB3000 får base i DTU Science Park i Lyngby, hvor et hav af andre danske biotekselskaber allerede holder til: allergifirmaet ALK, vaccineselskabet Expres2ion, kræftfirmanet Nanovi, Phamalex og Genetelligence for at nævne et lille udsnit.

“Vi åbner her til efteråret et spritnyt kontor og testlaboratorium i DTU Science Park, som vi har designet præcist efter vores særlige ønsker og formål. Det bliver vældig godt, og forholdene er super fine,” siger Andreas Segerros.

“Udover at være førende inden for det farmaceutiske segment, vi arbejder indenfor peptidkemi har Danmark et unikt setup med koordinerede parter i kraft af venturefonde, Innovationsfonden, Vækstfonden og Bioinnovation Institute. Det skaber vældig gode muligheder for at udvide ambitioner indenfor forskning og udvikling,” forklarer Andreas Segerros om valget af Danmark som ny base for SB3000.