27 april 2021
Artikel

Dansk green tech-virksomhed True Energy købes af Landis+Gyr  

Den danske green tech-virksomhed True Energy, som ligger i DTU Science Park, er blevet købt af Landis+Gyr, en førende leverandør af integrerede løsninger til energistyring. Aftalen accelererer True Energys vækst og markedspotentiale. 

True Energy leverer innovative og fleksible løsninger, der blandt andet hjælper forsyningsselskaber med at løse deres komplekse udfordringer inden for Smart Metering, Grid Edge Intelligence og Smart Infrastructure. Som et resultat af aftalen vil True Energy være i stand til at udvide til nye markeder og fortsat udvikle bæredygtige og klimavenlige løsninger. 

True Energys løsninger til intelligent, automatisk udnyttelse af elektricitet i forskellige sammenhænge, såsom til opladning af elbiler, når strømmen er billigst og mest klimavenlig, komplementerer Landis+Gyr AG portefølje og deres vision om at manage energy betterLandis+Gyr har opkøbt 100% af aktiekapitalen i True Energy.  

“True Energy er grundlagt ud fra en vision om at løse de udfordringer og frustrationer, der omgiver optimering af energiforbrug og elbiler ved at tilbyde en løsning, der gør vores kunder i stand til at minimere elforbrugets klimamæssige og økonomiske indvirkning,” siger Charlotte Blou Sand, grundlægger af True Energy, og fortsætter: 

“Vi er begejstrede over at blive en del af Landis+Gyr, og ser frem til at støtte endnu flere kunder på deres vej mod at nå ambitiøse CO2-målsætninger.” 

“Vi er glade for at kunne offentliggøre købet af True Energy, som komplimenterer vores portefølje ved at udvide vores kapacitet inden for intelligent infrastruktur og tilbyde vores kunder en unik løsning til at løse udfordringer relateret til elnettets infrastrukturs støt stigende kompleksitet. Vi forventer at kunne drage fordel af de stærke vækstmuligheder forbundet med elbiler og ekspandere fra de nordiske lande til resten af Europa, og samtidig gøre brug af vores eksisterende kundebase til at accelerere adgang til teknologien såvel som udvide vores tilbud til andre områder. Vi er allerede involveret i pilotprojekter i Storbritannien, såsom SmartSTEP-projektet, der bringer intelligent elbil-opladning til gader i boligområder og proof-of-concept-aktiviteter i Frankrig for at støtte vores kunder via udviklingen af fremtidssikret teknologi”, siger Werner Lieberherr, Chief Executive Officer hos Landis+Gyr.  

“True Energys teknologi muliggør bæredygtig elektricitet ‘on the go’, og automatisering af EVers energiforbrug til tidspunkter af døgnet, hvor elektricitet er mest omkostningseffektiv og mest klimavenlig. Derfor er True Energys vision et perfekt match til vores bæredygtige mindset og vil gøre os i stand til at drive vores initiativer relateret til elbil-opladningsinfrastruktur, smart home og solenergi. Vi ser frem til at byde True Energy-teamet velkommen som en del af Landis+Gyr,” tilføjer Werner Lieberherr. 

Fra starten har True Energys vision været at styrke forbrugernes muligheder for at bruge elektricitet på smartere måder. Ud over automatisk, intelligent opladning af elbiler har virksomheden udviklet en række andre løsninger såsom applikationer, der kan kontrollere smart home-enheder. Yderligere projekter er under udvikling, og sammenslutningen med Landis+Gyr inkluderer potentialet for at accelerere disse initiativer. 

Vidtrækkende dansk succes
Som en del af Landis+Gyr vil True Energy fortsætte med at drive virksomheden med eksisterende struktur, ledelse, medarbejderstab, løsninger og partnerskaber. Salgsaftalen med Landis+Gyr skaber muligheder for fortsat international udvidelse såvel som integration og udvikling af løsninger og services. 

”True Energys rejse indtil nu og salget til Landis+Gyr er et bevis på det høje niveau af entreprenørskab og investoropbakning, der findes i Danmark. Vi er meget taknemmelige for den support, vores danske investorer har givet os, som fra starten styrkede vores muligheder for at skabe innovative løsninger for vores kunder såvel som jobs i Danmark. Både investorerne og salget til Landis+Gyr vidner om det økosystem, der eksisterer af innovative danske selskaber med fokus på vedvarende energi og vores grønne omstilling”, siger Charlotte Blou Sand, grundlægger af True Energy. 

“Vi er stolte over at have støttet og rådgivet True Energy gennem nogle af de vigtigste faser af virksomhedens vækst og hjulpet med at forberede den til fortsat international vækst. Indsatsen muliggjorde udviklingen af spændende muligheder, der samtidig støtter op om den grønne omstilling, som er noget, vi er stolte over at have hjulpet til med at opnå,” siger René Heiselberg Gier fra RGT Holding, en tidlig investor i True Energy. 

“Vi er glade for, at det er blevet til et opkøb af Landis+Gyr, da det leder til nye muligheder for at udnytte True Energys innovative greentech-løsninger i nye markeder. Det har været en spændende rejse, som vi har været involveret i fra starten, og vi er stærkt tilfredse med at se, at udviklingen af cutting-edge teknologi vil fortsætte som del af Landis+Gyr,” siger Mikkel Bulow-Lehnsby, serieiværksætter og formand for NREP, en anden tidlig investor i True Energy. 

 

Kilde: True Energy