29 maj 2019
Artikel

Højteknologisk havbøje sikrer Resen Waves plads blandt Nordens 50 mest innovative virksomheder

De 50 mest innovative virksomheder i Norden blandt startups og SMV’er er for nyligt blevet kåret af The One Initiative, som har analyseret mere end 7000 nordiske virksomheder. Resen Waves, som er en del af DTU Science Park, er en af de virksomheder, som netop har modtaget udnævnelsen.

For enhver ung virksomhed er det et stort skulderklap for teamet og dem, der har troet på os tidligt. Samtidig kan omtalen gøre, at der dukker nye kunder op, som vi ikke vidste eksisterede. Per Resen Steenstrup CEO Resen Waves

Virksomhederne er blevet bedømt på deres evne til at skabe løsninger på FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling og på parametre som innovation, skalerbarhed, ’impact’, forretningsmodeller og flere andre.

Giver real-time adgang til måleinstrumenter på havbunden

Baseret på en ny patenteret bølgebøje-teknologi har Resen Waves udviklet en højteknologisk havbøje, der kan omdanne energien i bølgeskvulp til strøm. Den kan bruges til at forsyne måleinstrumenter på havbunden med strøm.

”Når man indsamler måledata fra måleinstrumenter på havbunden i dag, så lægger man måleinstrumenterne ud på havbunden med en batteripakke. Hvis strømforbruget er blot 10W eller derover, så skal batterierne udskiftes hver anden eller tredje måned. Ved samme lejlighed tager man den opsamlede data ud på en USB-nøgle og håber på, at der er noget data. Det er dyrt i skibsdrift, og man kan ikke følge med i målingerne på daglig basis,” siger Per Resen Steenstrup, CEO og stifter i Resen Waves.

Med Resen Waves’ bøje, som man installerer dér, hvor man vil nedsænke instrumenterne på havbunden, får man al den strøm, der er brug for, og der skal ikke skiftes batterier. Via satellitkommunikation får man direkte forbindelse ned til måleinstrumenterne på havbunden.

”Man får dermed øjeblikkelig adgang til instrumenterne og kan eksempelvis i et olie/gas-felt få info om et ”blow out”, eller man kan vide i god tid, hvor og hvornår en tsunami kan ramme en kyststrækning. Vi er de første i verden, der tilbyder en enkel og cost-effektiv løsning på en problemstilling, der har stor værdi for kunderne, og som er meget relevant for at overvåge havets sundhedstilstand,” siger Per Resen Steenstrup.

Stort skulderklap at blive udnævnt

The One Initiative fokuserer i deres udvælgelse af de 50 mest innovative startups og SMV’er på virksomheder med produkter eller services, der mindsker klimaforandringer, reducerer madspild, forbedrer vedvarende energi, sikrer rent drikkevand og skaber løsninger på andre globale miljømæssige udfordringer.

Og i følge Per Resen Steenstrup er det netop bidraget til den globale grønne omstilling, som har sikret dem en plads blandt de 50 virksomheder:
”Vi er nok den første virksomhed, der viser den kommercielle værdi af bølgekraft ved praktiske anvendelser i havet. Derudover er perspektivet stort, da vi senere kan skalere størrelsen på bøjer og derved over tid bevæge os ind i storskala bølgekraft, som kan blive en meget stor og nyttig aktivitet for den grønne omstilling,” siger Per Resen Steenstrup.

Udnævnelsen i The One Initiative har stor betydning for en virksomhed som Resen Waves, som forventer, at udnævnelsen vil gavne virksomheden med hensyn til at tiltrække både kunder, investorer og kommende medarbejdere.

”For enhver ung virksomhed er det et stort skulderklap for teamet og dem, der har troet på os tidligt. Samtidig kan omtalen gøre, at der dukker nye kunder op, som vi ikke vidste eksisterede. Det styrker vores innovative profil, og det tiltrækker kunder og dygtige medarbejdere,” slutter Per Resen Steenstrup.

Flere virksomheder i DTU Science Park udnævnt

Blandt de 50 udnævnte virksomheder er tre af virksomhederne en del af DTU Science Park. Udover Resen Waves er også Dall Energy og OCTlight på listen over de 50 mest innovative virksomheder i Norden inden for bæredygtighed. Spaceinvader og Solarsack, som er tidligere deltagere i DTU Science Parks acceleratorforløb, Danish Tech Challenge, har også modtaget den fornemme udnævnelse.