15 april 2020
Artikel

Ny prisvindende app designet til at holde styr på allergien

Den danske allergivirksomhed ALK, som er en del af DTU Science Park, er nu klar med en personaliseret og brugervenlig app til dig som lider af allergi.

Pollenallergiker får via appen de bedste redskaber i kampen mod allergien og dermed mulighed for at gøre noget ved det, uanset om man har milde eller moderatsvære symptomer. Louise Kristine Hjernøe chef for digitale projekter ALK

Mange hundrede tusinde danskere oplever på denne tid af året, at allergien tager over og at symptomer som løbende næse, stribevis af nys og øjne der klør bliver en del af hverdagen. Hvilket er lige præcis derfor at ALK har udviklet denne app, som hedder Klarify.

Appen indeholder pollental, logbog, allergitest og gode råd om medicin og behandling af allergi. Det smarte ved appen er, at den giver dig besked om luftforurening og pollental i netop dit lokalområde, samt at den viser dig sammenhængen mellem dine symptomer og pollental. Derudover indeholder appen en pollenudsigts-funktion, så man kan nå at tage den rigtige medicin og hele tiden være klar over, hvornår der er tale om allergisymptomer, og hvornår der er tale om forkølelse eller andet.

ALK er glade for, at appen nu er tilgængelig i Danmark, da dette i høj grad vil hjælpe folk herhjemme som lider af pollenallergi. Pollenallergiker får via appen de bedste redskaber i kampen mod allergien og dermed mulighed for at gøre noget ved sin allergi, uanset om man har milde eller moderatsvære symptomer, siger Louise Kristine Hjernøe, som er chef for digitale projekter hos ALK.

Appen har allerede vundet internationale priser for sit brugervenlige design, og er blevet hentet ned over 200.000 gange i Tyskland og Storbritannien, hvor den nu har været tilgængelig i snart to år.

Læs hele artiklen omkring appen Klarify her