02 juli 2018
Artikel

PensionDanmark investerer i forskerparken COBIS

Over 100 iværksættervirksomheder holder til i den førende forskerpark for biotek- og life science-virksomheder, COBIS, som PensionDanmark netop har overtaget.

Mere end 100 lovende, forskningsbaserede iværksættervirksomheder får nu bedre muligheder for at skabe succes, arbejdspladser og vækst. Det skyldes, at PensionDanmark investerer 325 mio. kr. i overtagelsen af Copenhagen Bio Science Parks ejendom (COBIS). Den langsigtede investering er med til at fastholde Øresundsregionen som et af de absolut førende europæiske miljøer for forskning i biotek og life science.

”Det er en attraktiv og langsigtet investering i at skabe gode rammer for danske iværksættervirksomheder. Med købet af COBIS-ejendommen bidrager vi til at give optimale vilkår for, at flere iværksættere fra de førende forskermiljøer kan generere vækst og arbejdspladser i Danmark. Samtidig er PensionDanmarks medlemmer sikret gode afkast i mange år frem i kraft af en stabil lejer som COBIS på en lang lejekontrakt,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Symbion og DTU Science Park står bag COBIS, der er en forskerpark for biotek og life science-virksomheder. Gennem fleksibel udlejning af laboratorier og kontorpladser til blandt andet iværksættere bygger COBIS bro mellem opstartsvirksomheder, universiteter og hospitaler.

”Med salget af COBIS-ejendommen styrker vi ikke kun iværksættermiljøet omkring biotek og life science. PensionDanmarks langsigtede investering frigør midler, så vi kan styrke vores indsats for at skabe et endnu stærkere deep tech-miljø omkring DTU. Det er til gavn for hele det danske startup økosystem,” siger Steen Donner, CEO i DTU Science Park.

”COBIS har gennem de seneste år udviklet sig til et centrum for life science i Medi-con Valley. Vi har mere end 100 lovende life science-virksomheder boende, hvilket er den største koncentration i Øresundsregionen. Med salget af COBIS-ejendommen kan vi nu sætte endnu mere tryk på vores bidrag til at gøre Øresundsregionen til en af de absolut førende life science-regioner i Europa,” siger Peter Torstensen, direktør i Symbion.

COBIS-ejendommen overtages af PensionDanmark den 1. juli 2018 og har en eftertragtet beliggenhed ved Universitetsparken tæt ved Rigshospitalet og Københavns Universitets Nørre Campus. Bygningen rummer 9.301 m2 kontor, 1.987 m2 laboratorier samt 980 m2 kælder og er fleksibelt konstrueret, så kontorer let kan omdannes til laboratorier og omvendt.