Siden 2010 har socialt iværksætteri været omdrejningspunktet for organisationen Mind Your Own Business, som engagerer drenge fra udsatte boligområder i hele landet.
Gennem udviklingsforløb med fokus på iværksætteri, får udsatte drenge mulighed for at starte deres egne mikrovirksomhed i tæt samarbejde med aktører fra erhvervslivet og frivillige venturepiloter. Målet er at styrke drengenes faglige og sociale kompetencer og give dem en stærkere tilknytning til det danske uddannelsessystem og arbejdsmarked.
Udsatte unge får empowerment og motivation gennem iværksætteri
I 2010 blev det første spadestik taget til projekt Mind Your Own Business, som var starten på en anderledes og innovativ tilgang til at hjælpe udsatte drenge i alderen 13-19 år fra udsatte boligområder i Danmark og Grønland gennem iværksætteri.
Gennem et otte måneders udviklingsforløb får udsatte drenge mulighed for at prøve kræfter med iværksætteri ved at etablere egen mikrovirksomhed i samarbejde med frivillige venturepiloter og aktører fra erhvervslivet. Med udgangspunkt i drengenes iværksætterdrømme og -idéer udvikler drengene, som i enhver anden startup, et produkt med en forretningsplan, markedsføring og målsætninger for salg i tæt dialog og sparring med frivillige venturepiloter og erhvervspartnere.
Forløbene både styrker drengenes faglige og sociale kompetencer og giver dem øget motivation og optimisme i forhold til fremtidige uddannelses- og jobmuligheder.
Rollen som venturepilot
Frivillige venturepiloter er altafgørende for udviklingsforløbenes succes og består af personer fra erhvervslivet med en bred vifte af erhvervserfaring og uddannelsesbaggrunde, som har det til fælles, at de har engagement og lyst til at bringe deres personlige og faglige kompetencer i spil med det mål at supportere udsatte drenge i at realisere deres iværksætterdrømme.
Den primære opgave som venturepilot består i ugentligt at støtte op om drengenes mikrovirksomhed ved at motivere gennem fysisk tilstedeværelse og ved at gøre brug af egne erfaringer. Rollen som venturepilot giver også mulighed for at styrke egne kompetencer inden for socialt iværksætteri, facilitering og ledelse.
”Det har ikke bare været spændende at være venturepilot, det har også været personligt givende. Jeg kan godt lide at vinde – og jeg har vundet sammen med drengene. Jeg var super stolt, da drengene gik på scenen til Business Awards, og jeg kunne se hvor meget, de havde flyttet sig på otte måneder. De kunne gå på vandet hjem – og det var jeg også stolt af,” udtaler Lars Bjørn Helgestad, venturepilot til Mind Your Own Business.
Bliv venturepilot for udsatte drenge med iværksætterdrømme
Siden 2010 har over 600 udsatte drenge været igennem et udviklingsforløb, 67 mikrovirksomheder er etableret og over 500 venturepiloter har frivilligt engageret sig sammen med 68 erhvervspartnere.
Opstart på kommende projekter er allerede i fuld gang, og du har mulighed for at blive en central sparringspartner for udsatte unge, som ønsker at drive egen mikrovirksomhed.
Hvis du vil vide mere om rollen som frivillig venturepilot, kan du læse mere her.
Få flere nyheder direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.