13 maj 2021
Artikel

Viking opkøber vinderen af Danish Tech Challenge 2017, HydroPen

De to danske iværksættere Martin Winkel og Jesper Rosenfeldt Hansen har solgt deres virksomhed HydroPen, der fremstiller et hædret og udbredt produkt til slukning af containerbrande, til Viking Life-Saving Equipment, der i forvejen var samarbejdspartner. 

HydroPen blev grundlagt i 2016 med et mål om at udvikle et effektivt og brugervenligt system til slukning af containerbrande. Det lykkedes i dén grad, og siden er udstyret leveret til hundredvis af skibe. 

Nu har systemets eneforhandler siden lanceringen i 2018, Viking Life-Saving Equipment, købt virksomheden af de to stiftere. 

“Dette er et vigtigt opkøb for Viking og for sikkerheden i containerskibsindustrien,” siger Lasse Boesen, Senior Product Manager hos Viking. 

Der er i løbet af 2019 og 2020 blevet anmeldt 19 større containerbrande om bord på skibe. Og senest udbrød der brand om bord på et 4.200 teu stort containerskib ud for Malaysia i april. 

“Vi kontaktede mændene bag HydroPen, kort efter at systemet vandt iværksætterprisen Danish Tech Challenge i 2017. Fra systemets officielle lancering på SMM i 2018 blev VIKING eneforhandler af HydroPen, hvilket skulle understøtte ordrer fra nogle af industriens allerstørste navne.” 

“Når en besætning først har stiftet bekendtskab med HydroPen, er der ingen vej tilbage – og siden introduktionen har systemet allerede vist sit værd i virkelige brandslukningssituationer. For nylig har HydroPen også vakt interesse blandt landbaserede brandværn, der har været hurtige til at se systemets værdi,” tilføjer Lasse Boesen. 

Systemet monteres på en af skibets brandslanger og hejses op ved hjælp af en teleskoparm af blot et enkelt besætningsmedlem. Vandtrykket alene driver systemets bore- og sprøjtedyse, som gennemborer containerdøren, hvorefter den skifter til sprøjtefunktion og slukker branden med vand, skum eller CO2 direkte ved kilden, skriver Viking i en pressemeddelelse om opkøbet. 

De to stiftere glæder sig over samarbejdet og salget af virksomheden til Viking. 

“Sammen er det lykkedes os at positionere HydroPen-systemet som industriens mest innovative teknologi til slukning af containerbrande, og vi glæder os til at følge den videre rejse, både som aktive stakeholdere i overgangsperioden og fremover,” siger Martin Winkel. 

Det er ikke oplyst, hvad Viking skal betale for den innovative virksomhed. 

 

Kilde: Maritime Danmark