Measurelet

Fra sygeplejerske til tech-entreprenør: Vejen til succes er brolagt med udfordringer

For Marie Lommer Bagger og hendes medtech startup Measurelet lagde acceleratorprogrammet Danish Tech Challenge grundlaget for, at hun står på egne ben som administrerende direktør med en egentlig forretning. Nu bevæger hendes virksomhed sig ind i en ny fase med fokus på at lave sin første rigtige salg, men med nye mål kommer også nye udfordringer..

Marie Lommer Bagger’s historie begynder på Rigshospitalet. I flere år arbejdede hun som sygeplejerske på Danmarks største hospital og oplevede på nærmeste hold den tidskrævende, uhensigtsmæssige og ubehagelige opgave – både for patienter og sygeplejersker – med at måle væskebalancen hos patienter.

Dette kickstartede ideen om at udvikle et produkt, der automatisk kunne måle patienters væskeoutput.

“Min idé kom fra mit job, og så tog min kollega Louise og jeg bare ideen og satte den i gang,” siger Marie Lommer Bagger, medstifter og administrerende direktør for Measurelet.

Ide’en var Measurelet, en teknologisk toilet, der automatisk måler væskebalancen hos patienter.

Marie Lommer Bagger: Danish Tech Challenge ydede den rette støtte

I 2018 deltog Measurelet i acceleratorprogrammet Danish Tech Challenge og nåede helt til semifinalen. Marie Lommer Bagger havde oprindeligt ingen interesse i at deltage, men blev opdaget af en medarbejder i DTU Science Park, som overbeviste hende om at tale med programchefen.

“I den samtale kunne jeg høre, at Danish Tech Challenge var seriøst og intensivt, og at der var mange kompetente mennesker omkring dette program,” siger Marie Lommer Bagger.

På det tidspunkt var Marie Lommer Bagger relativt ny som tech-entreprenør, men gennem Danish Tech Challenge lærte hun, hvordan man driver en virksomhed og blev forberedt på at stå på egne ben i fremtiden.

“En af de ting, jeg har tænkt meget over efterfølgende, er at lave små MVP’er (Minimum Viable Products) og gå ud og teste dem på brugerne, komme tilbage og lave nye iterationer,” forklarer Marie Lommer Bagger.

Hun tilføjer, “Du tror, du ved, hvordan brugerne vil reagere på dit produkt, men du ved det faktisk ikke, før du tester det på faktiske brugere”.

Definition af et MVP

MVP er en forkortelse for ‘Minimum Viable Product’. Det er en prototype eller den den mest grundlæggende version af et produkt der har tilstrækkelige funktioner til at folk er villige til at bruge eller købe det. Det endelige produkt designes og udvikles kun efter at have taget hensyn til feedback fra de første brugere.

Source: Techopedia

Vigtigheden af netværk  

I dag består Measurelet af et team på syv personer, men i 2018 stod Marie alene med opgaven at drive en startup.”

“Jeg var stort set alene i begyndelsen, så jeg havde ingen kolleger at henvende mig til. Jeg havde en medstifter, Morten, men han arbejdede kun på deltid, så han var kun til stede én dag om ugen,” siger Marie Lommer Bagger.

Gennem deltagelse i Danish Tech Challenge mødte Marie Lommer Bagger det, hun kalder “fantastiske mennesker,” som hun kunne dele viden, succeser og udfordringer med på sin rejse.

Netværket var det mest værdifulde for mig, og jeg mødes stadig med mange af dem her fem år efter Danish Tech Challenge.

Marie Lommer Bagger
CEO and Co-founder, Measurelet

Da teamet og behovet for mere plads voksede, flyttede Marie Lommer Bagger Measurelet fra DTU Science Park i Lyngby til DTU Science Park i Hørsholm i 2022.

“Det er en god beliggenhed for os. Det er skønt at tage på arbejde i denne skov hver dag. Jeg var lidt bekymret over, med hvem vi kunne netværke og lære af, men nu har vi et netværk,” siger Marie Lommer Bagger.

76 % find that DTU Science Park contributes positively to their development

Fremtiden er lys, men brolagt med udfordringer

En stort milepæl for Measurelet var CE-mærkningen af deres produkt sidste år. Nu går virksomheden ind i en ny fase hvor de primært har fokus på kommercialisering og salg.

“Der er mange ændringer i virksomheden, fordi vi hidtil har udviklet vores meget komplekse produkt, og nu går vi ud for at lave det første rigtige salg og dermed bevise vores forretning. Vi skal opbygge en salgs-, service- og supportafdeling. Så organisationen vil ændre sig meget i de kommende måneder,” udtaler Marie Lommer Bagger.

“Det er en meget lovende, men også udfordrende periode, vi ser frem til. Der er altid udfordringer for start-ups og vækstvirksomheder. Det er en vej brolagt med udfordringer,” slutter hun med et smil.

Det teknologiske toilet, der automatisk måler væskebalancen.

Om Measurelet

Measurelet er en dansk medtech-virksomhed, der tilbyder innovative løsninger til fremtidens sundhedssektor. Løsninger, der automatiserer og forbedrer proceduren for måling af væskebalance til gavn for patienter, sundhedsprofessionelle, sundhedssektoren og sundhedsøkonomien.

Om Danish Tech Challenge 

Danish Tech Challenge er et fem måneders intensivt vækstprogram, hvor deltagerne har adgang til sparring fra mentorer og rådgivere, en prototypeworkshop, investorer og en stor pris – Iværksætterprisen – fra Industriens Fond til en værdi af 500.000 danske kroner.

Danish Tech Challenge blev etableret i 2014 og støtter hardware-startups i at bringe nye produkter på markedet. Mere end 100 startups ansøger hvert år. Danish Tech Challenge drives af DTU Science Park og støttes af Industriens Fond.

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere