Tempty Foods

Start-up indgår partnerskab med markedsledende fødevarevirksomhed

Den danske food-tech startup, Tempty Foods, grundlagt på Danmarks Tekniske Universitet og i øjeblikket en del af GreenUP Accelerator drevet af DTU Science Park, bliver officielt den første virksomhed i verden til at bruge Marlow Ingredients mycoprotein.
mycoprotein-baserede produkt

Med annonceringen af det banebrydende partnerskab mellem UK-baserede Marlow Ingredients (den nyoprettede afdeling af Marlow Foods) – ejer af det markedsledende Quorn®-mærke og den innovative fødevarestartup, Tempty Foods – en virksomhed startet på Danmarks Tekniske Universitet, er Tempty Foods ikke kun den første virksomhed i verden, der bruger Marlow Ingredients mycoprotein, men også den første danske virksomhed, der lancerer mycoprotein-baserede produkter på markedet.

Martina Lokajova, CEO og co-founder af Tempty Foods, udtaler:

Introduktionen af ​​Marlow mycoprotein i vores produkter vil give os en bæredygtig og konkurrencemæssig fordel. Det vil også give os mulighed for at fortsætte med at skabe næste generations alternativer, der fokuserer på nøgleværdierne smag og ernæring frem for at efterligne kød

Martina Lokajova
CEO & co-founder, Tempty Foods

Samarbejdet betyder, at Tempty Foods, den første danske virksomhed til at lancere mycoprotein-baserede produkter, bliver den første producent udover Marlow Foods, der bruger Marlow mycoprotein, superproteinet, der allerede er brugt i mere end 100 Quorn-mærkede kødalternativer.

Mycoprotein er en super bæredygtig og nærende proteinkilde fra svampe, der betragtes som fremtidens protein. Det bruger 90% mindre jord og vand og producerer 98% mindre kulstofemissioner end tilsvarende oksekødsprodukter.


De har udviklet sig utroligt under acceleratoren

Tempty Foods er en del af GreenUP Accelerator

Tempty Foods er en del af GreenUP Accelerator. GreenUP Accelerator er DTU Science Parks grønne flagskib inden for acceleratorprogrammer. Specifikt er det rettet mod klimateknologiske startups, der arbejder med CO2-reducerende teknologier gennem en opstartsfase og den specielt skræddersyede Scale-up Phase. Som en, der har fulgt fødevarestartup’en, siden de startede i GreenUP Accelerator, udtaler Gert W. Josephsen, Business Development Manager i DTU Science Park, om deres udvikling:

“Tempty Foods har haft en enorm udvikling, siden de begyndte i GreenUP-acceleratoren for 13 måneder siden. De ved nu, hvad der skal til for at blive en elitestartup. For at opnå succes skal du mestre discipliner som supply chain, produktstyring, branding, finansiering og salg, salg, salg. De har erfaret, at skiftet fra at være studerende til at være iværksættere i deres egen virksomhed er to helt forskellige miljøer og discipliner at navigere i. Et partnerskab som det, de netop har annonceret, er et tydeligt bevis på, hvor meget de har udviklet og lært. “

Partnerskabet sikrer vækst og ekspansion for Tempty Foods

“Vi har signaleret vores hensigt om at give andre ligesindede producenter mulighed for at slutte sig til os i at bruge Marlow mycoprotein, da vi stræber efter at gøre det nemmere for mennesker over hele kloden at spise mere bæredygtigt og at spille deres rolle i at tackle klimaændringer.”

Tempty Foods-mærket er allerede lanceret i Danmarks foodservicesektor, hvilket gør det muligt for kokke at skabe lækre, bæredygtige måltider. Samarbejdet med Marlow Ingredients vil hjælpe Tempty Foods med at accelerere og ekspandere til nye kanaler og markeder.

Lindley fortsætter:

“Vi er glade for, at Tempty Foods er den første af, hvad vi tror vil være mange fødevare- og drikkevareproducenter, der anerkender det enorme potentiale i vores mykoprotein og dets mange bæredygtige og ernæringsmæssige fordele.”

enorme potentiale i vores mykoprotein

Fakta om fremtidens mad: Mykoprotein

Marlow mycoprotein er naturligt høj i protein. Det giver alle ni essentielle aminosyrer, er lavt i mættet fedt og indeholder adskillige vitaminer og mineraler. Det har også et højt fiberindhold, bruger 90 % mindre jord og vand og producerer 98 % mindre kulstofemission end tilsvarende oksekødsprodukter*.

*Quorns Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2022) er tilgængelig HER

Tempty Foods: Kontakt [email protected] for salgsforespørgsler eller få mere at vide om denne fødevareinnovationsvirksomhed på www.tempty-foods.com.

GreenUP Accelerator: GreenUP Accelerator er et 20-måneders program, hvor klimateknologiske startups gennemgår en opstartsfase og en skræddersyet opskaleringsfase. Mål nummer et er at gøre virksomhedernes vækstrejse kortere og hurtigere og bidrage til, at flere klimaiværksættere kommer ind på det globale marked. Læs mere på www.greenupaccelerator.com

Marlow Ingredients: Find ud af mere om fordelene ved Marlow Ingredients’ mycoprotein her: marlowingredients.com

DTU Science Park huser

319 virksomheder med 5115 medarbejdere