14 juni 2019
Artikel

20 nye startups er klar til Danish Tech Challenge 2019 i Futurebox

Danmarks største hardware acceleratorprogram er klar til en ny sæson. Efter flere måneders screening, interviews og juryvotering er 20 ambitiøse hardware-startups udvalgt til efterårets Danish Tech Challenge, hvor de skal arbejde med forretningsmodeller, salg, patentstrategi, produktionssetup og alt derimellem. I år spænder feltet af startups vidt lige fra akustiske og maritime løsninger til medtech, edtech og robotter.

Det, der karakteriserer feltet i år, er i virkeligheden diversitet. Vi har alt fra universitets-spinouts til opfindere, der indtil nu har siddet derhjemme og bygget deres produkt uden patenterbar teknologi. Camilla Gilbro Program Manager Danish Tech Challenge

Den sjette udgave af Danmarks største acceleratorprogram for hardware-startups skydes officielt i gang 12. august, men allerede i dag mødes alle 20 deltagere i Futurebox i Lyngby til kickoff, hvor de får mulighed for at hilse på hinanden og levere deres første pitch for alle andre deltagere i Danish Tech Challenge 2019.

”Kickoff er en ret uformel sammenkomst, hvor vi egentligt bare gerne vil give deltagerne mulighed for at møde hinanden og hilse på over en fredagsøl. En af de bærende elementer i Danish Tech Challenge – og i vores inkubation i Futurebox generelt – er fællesskab. Et stærkt fagligt fællesskab, hvor man kan samarbejde, sparre og udveksle erfaringer er vitalt i udviklingen af en startup – og det går alt sammen lidt lettere, hvis man har et godt socialt forhold,” siger Camilla Gilbro, Program Manager i Danish Tech Challenge.

Bredt felt af opfindere

I årets program er der et felt af deltagere, som skiller sig ud ved at have en stor bredde i teknologiske løsninger. Akustikteknologi, robotter, medtech og edtech, impact startups og maritime løsninger er bare nogle af temaerne.

”Det, der karakteriserer feltet i år, er i virkeligheden diversitet. Vi har alt fra universitetsspinouts til meget simple produkter, til opfindere, der indtil nu har siddet derhjemme og bygget deres produkt uden patenterbar teknologi. Det, synes vi, er fedt, fordi det viser, at højt potentiale ikke nødvendigvis hænger sammen med avanceret teknologi. Forretningsmodeller og teams hænger sammen med produktet. Det er det, jeg elsker ved Danish Tech Challenge,” siger Camilla Gilbro.

Demokratisering af robotteknologi

Én af de startups er Techvolver, der knokler for at automatisere pipettehåndtering i laboratorier i medtech- og pharmaindustrien. Ved at minimere statisk og repetitiv arbejde kan man skabe sundere arbejdsmiljøer.

”Vi prøver ikke at bygge en ”rumraket” til vores kunder – vi vil automatisere eksisterende værktøjer og redskaber, som virksomhedernes medarbejdere kender i forvejen. Vi kalder det en demokratisering af robotteknologien. Det unikke ved Danish Tech Challenge er, at vi får adgang til teknologisk indsigt, som vi ikke kan få andre steder. Den diversitet af forskningsområder, som er samlet på ét sted på DTU, er uvurderlig for en startup som vores,” siger Jakob Fjordgård Skjærlund, CEO og founder af Techvolver.

Techvolver og de 19 andre startups skal igennem fire måneders intenst forløb, inden vinderen findes og får overrakt præmien på 500.000 kr. fra Industriens Fond til et stort awardshow i januar 2020.

Årets deltagere


SoilSense Snapform
Planet Nusa OKTO
Pentalock SCtronics
Copenhagen Trackers FlexLogical
Techvolver SUND FORLUFT
Reshape Biotech Auricle
Aim Robotics Optoceutics
BlueBenu SubBlue Robotics
Dacoma atSpiro
ATLANT3D Læsø Zostera

 

Tidligere vindere: Nordic Power Converters (2014), MedTrace (2015), Bifrost Communications (2016), Rosenby Engineering (2017) og MiWire (2018).

 

Om Danish Tech Challenge


Danish Tech Challenge består af fire måneders intenst program, sparring med rådgivere og mentorer, adgang til prototypeværksted, adgang til investorer og en hovedpræmie i form af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner. Danish Tech Challenge blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb målrettet teknologiske hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Industriens Fond og DTU Science Park.

Se mere om Danish Tech Challenge