14 maj 2024
Artikel

BII har udvalgt DTU Science Parks mentorer til at give sparring i nyt accelerationsprogram

I øjeblikket giver mentorer fra DTU Science Parks mentorprogram, DeepTech Mentoring, sparring til en række startups indenfor kvanteteknologi i NATO DIANA-programmet. Programmet drives af den nye accelerator, Deep Tech Lab – Quantum, hos BioInnovation Institute (BII).

Programmet er for startups, der udvikler løsninger, som kan adressere både samfundsudfordringer samt løse specifikke behov inden for forsvaret (dual use). BII valgte i slutningen af 2023 DTU Science Parks mentorer til at give sparring, så disse startups kan komme godt fra start.  

”Når man starter et nyt program op, så er der rigeligt med usikkerheder, og det var derfor en stor fordel, at kunne vælge et velafprøvet og solidt kørende mentorprogram som DeepTech Mentoring, der har gode evalueringer i forbindelse med andre deep tech-programmer. Vi kunne ikke have gjort det bedre selv og slet ikke på den korte tid, vi havde,” fortæller Jakob Svagin, Business Developer hos Deep Tech Lab – Quantum.  

Nu er programmet godt i gang og de 44 udvalgte virksomheder er nu i første fase ud af to, som handler om at udvide virksomhedernes netværk og forståelse indenfor både civile og militære markeder. Næste fase omhandler modning og demonstrering af teknologierne. De 6 af de 44 virksomheder arbejder med kvanteteknologi og er tilknyttet acceleratoren her i København, mens de andre 38 er tilknyttet acceleratorer i andre NATO-lande. 

Hvem er Deep Tech Lab - Quantum?

  • Deep Tech Lab – Quantum (DTL-Q) blev indviet i september 2023 og drives som en selvstændig enhed under BioInnovation Institute (BII).
  • DTL-Q driver innovation inden for kvanteteknologi ved at støtte iværksættervirksomheder i de helt tidlige faser.
  • DTL-Q er desuden en del af NATOs DIANA-netværk og kører programmer for kvante-startups med såkaldte dual use teknologier, som en del af Danmarks officielle bidrag til NATO. 

Læs mere om Deep Tech Lab og NATO-DIANA.

Deep Tech mentorerne giver udfordrende og ærlig mentorsparring

Én af mentorerne, der giver sparring, er Founder af DiTra ApS, Bjarne Schøn, der har mere end 20 års erfaring med digitalisering og strategisk forretningsudvikling. Han har bygget flere forskellige startups op fra bunden og løftet dem ud på det internationale marked.

Bjarne kan allerede nu se, at sparringen er kærkommen: ”Jeg er helt overbevist om, at vores sparring kan hjælpe founderne på alle strategiske og kommercielle områder og stille udfordrende og kritiske spørgsmål til alt fra produktet, servicen, ideen til deres customer journey og Go-To-Market planer”.

Bjarne Schøn er selv mentor for startuppen Secqai, som udvikler en sikkerhedschip (SOC) baseret på post-quantum kryptografi. Sequai har på nuværende tidspunkt fået sparring på deres pitch deck, strategi, go-to-market planer, IP, geopolitiske forhold, prisstrategi, partnerskabsmodeller, funding og meget mere.

Man kan forvente at få ærlige, udfordrende og indsigtsfulde input og råd baseret på ”real life experience”. Alle os mentorer har prøvet en masse ting i vores respektive karrierer, som vi meget gerne deler med dem, så de kan undgå at lave samme fejl, som vi har begået – eller kan gøre de ting, som vi har haft succes med

Bjarne Schøn
Mentor, DeepTech Mentoring

Hvem er Secqai?

Secqai udvikler en løsning, Q-Locked, der ikke kan udsættes for hukommelsesinjektionsangreb og som integrerer kommunikation mellem enheder med en kommunikationsstandard, der er sikker mod kvantecomputere og ikke går i stykker, når den implementeres.

Læs mere om Secqai her.

Startups i NATO DIANA-programmet beskæftiger sig med sensing og overvågning, energiresiliens og sikker informationsdeling. Startups i programmet skal igennem to faser af 6 måneder, hvor der i første fase er 44 startups med og i anden fase er der 3-6 startups. Programmet slutter i december 2024. NATO Innovation Fund investerer desuden 1 mia. euro i små startups, der udvikler disse nye og disruptive teknologier i en periode på 15 år. NIF investerer ikke udelukkende i virksomheder, der har været igennem DIANA-programmet.