23 april 2020
Artikel

Chr. Hansens nye hovedkontor i DTU Science Park, skal være grønt og bæredygtigt

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, som er en del af DTU Science Park, er i gang med en større udvidelse af virksomhedens hovedkontor og forsknings- og udviklingsfaciliteter, som blandt andet skal skabe plads til op mod 250 nye forskere. Det nye hovedkvarter skal være grønt og bæredygtigt.

Det er et utrolig spændende projekt for Chr. Hansen, som er vokset støt i de seneste år. Med denne investering sikrer vi plads til vækst og innovation og gearer os selv til fremtiden, så vi kan skabe endnu bedre naturlige og bæredygtige løsninger Ronan O’Reilly Construction Program Director Chr. Hansen

Bæredygtigheden er tænkt ind i alle aspekter

Chr. Hansen som sidste år blev kåret til verdens næstmest bæredygtige virksomhed, har tænkt masser af grønne løsninger ind i udvidelsen og arbejder mod en DGBN-certificering, som er byggebranchens blåstempling af, at bæredygtigheden er tænkt ind i alle aspekter af byggeprojektet.

Ronan O’Reilly, som står i spidsen for byggeprojektet, fortæller at bæredygtigheden er tænkt ind i bl.a. byggematerialer, genanvendelighed, indeklima, miljø og sikkerhed. Han uddyber at brugen af aluminium til facaderne er blevet minimeret og at der samtidig er blevet valgt natursten. Andre initiativer inkluderer LED-belysning overalt, solceller på taget og energisparende ruder. Desuden bliver der benyttet trækonstruktioner til nogle af deres faciliteter, såsom kantine og auditorium, i stedet for beton. Alt i alt er bæredygtigheden tænkt grundigt ind i projektet, som PensionDanmark er bygherre på, mens Vilhelm Lauritzen er arkitekt.

”Det er et utrolig spændende projekt for Chr. Hansen, som er vokset støt i de seneste år. Med denne investering sikrer vi plads til vækst og innovation og gearer os selv til fremtiden, så vi kan skabe endnu bedre naturlige og bæredygtige løsninger” siger Ronan O’Reilly.

Grønne arealer

DTU Science Park har stor respekt for deres grønne arealer, herunder plante og dyreliv og man vil derfor opleve at DTU Science Park er omringet af natur. Dette stemmer godt overens med arkitekturen og indretningen af Chr. Hansen’s nye bygninger, hvor dagslyset og de omkringliggende grønne arealer skal udnyttes optimalt i et aktivt samspil med naturen. Mange af de træer der fældes i forbindelse med udvidelsen, er der tænkt på, de bliver nemlig plantet igen når projektet står klart, hvilket det forventes at gøre i slutningen af 2022.

Læs hele artiklen om projektet her