I løbet af de næste fire måneder skal de 20 startups i Danish Tech Challenge igennem 12 discipliner, skræddersyet til hver enkelt startup og med formålet om at rykke de enkelte startups mod deres maksimale potentiale.
”Deltagerne kan forvente at blive en del af en hardware accelerator som ingen anden i Danmark. De kan forvente at møde eksperter inden for alle områder af startup-disciplinerne gennem en til en-konsultationer, de skal igennem workshops, events, fredagsbarer, sparring med ligesindede og meget mere,” siger Anders Jochumsen, Program Manager i Danish Tech Challenge.
Danish Tech Challenge som blåstempling
106 startups ansøgte tilbage i foråret om at komme med i Danish Tech Challenge, 30 startups gik til juryudvælgelse hos en ekstern jury, og 20 startups blev udvalgt som de endelige deltagere af den ottende sæson af Danish Tech Challenge. Og de høje krav til deltagerne er blandt andet med til at gøre Danish Tech Challenge til en blåstempling, når startups er ude og tale med investorer og samarbejdspartnere:
”Danish Tech Challenge er uden tvivl et kæmpe kvalitetsstempel af ens startup. Sejren har givet en masse opmærksomhed både fra investorer, men også fra kunder og forskellige samarbejdspartnere,” siger sidste års vinder, Thomas Terney fra startuppen SwimCam.
Deltagerfeltet spænder bredt inden for hardware
Der er både droner, heste, slanger og kaffe på dagsordenen blandt årets felt af deltagere i Danish Tech Challenge lige som flere startups arbejder inden for medtech og greentech. Den fulde liste over deltagerfeltet 2021 kan ses her:
Aerial Tools
Har udviklet en drone til overvågning af infrastruktur og miljøområder. Aerial Tools’ droner kan udføre komplicerede inspektioner (4 timers flyvetid og 3 kilo sensorudstyr), og deres pålidelige VTOL-platform sikrer, at de kan operere med de mest krævende sensorer.
AQFeed
AGFeed omdanner havbrugsaffald til foderingredienser. Dette løser både det slamaffaldsproblem, som opdrættere i industrien har, og gør havbrugsaffald til bæredygtige ingredienser, der bliver grundlaget for fiskefoder af høj kvalitet.
Blue Atlas Robotics
Blue Atlas Robotics bygger en ny generation af robotter til den maritime industri. Med avancerede fotogrammetri-teknikker inspicerer og scanner robotten havne, fartøjer og andre undervandsstrukturer med høj præcision. Billederne fra inspektionen bliver indlejret i 3D-modeller, som giver brugerne øjeblikkelig adgang til de inspicerede objekter.
BRØG
BRØG har udviklet en kaffemaskine, hvor bryggeren kan styre vandtemperatur, bloom-tid, kaffe/vand-forholdet og total brygningstid. Dette gør det muligt for bryggeren at lave en unik kop kaffe. Kaffemaskinen kan også styres via en app, der også fungerer som et kaffe-community.
CEUS
CEUS hjælper patienter med inflammatorisk tarmsygdom (IBD) med at overvåge deres afføringsmønster. CEUS har udviklet en enhed, der let kan fastgøres til patientens eget toilet. Enheden kan registrere ændringer i realtid uden behov for interaktion fra patienten. Resultaterne sendes automatisk til både patient og læge.
Exo360
EXO360 udvikler et nyt, ikke-invasivt system til ortopædiske traumepatienter, der muliggør hurtig og pålidelig kontrol af brud på lemmer. ExoCast kan påføres før indlæggelse hurtigere end andre skinner og tillader akut justering på skadestedet. Dette minimerer risikoen for komplikationer og yderligere dyre procedurer.
Gripwiq
Gripwiq udvikler og producerer komplet skræddersyet gribeteknologi til robotemballering og til håndtering af fødevarer. Dette optimerer den eksisterende gribeteknologi med hensyn til effektivitet, fødevaresikkerhed og hastighed.
HEMBOO
HEMBOO laver præfabrikerede vægge som et alternativ til forurenende betonvægge. De præfabrikerede vægge er lavet af de naturlige og hurtigt voksende materialer hamp og bambus. Materialerne har gode hygrotermiske (hamp) og strukturelle (bambus) egenskaber.
Hydrosafe
Hydrosafe laver et beskyttende håndtag, der er designet til at hjælpe med at løse problemerne med gentagne lækager på maskiners hydrauliske forbindelser. Håndtaget er stærkere og slankere og med bedre indikatorer end konkurrerende plasthåndtag.
Kombo Audio
Kombo audio har udviklet et system med højttalere og andre instrument-tilføjelsesmoduler, der gør det let for musikere at opsætte deres udstyr og selv kunne styre det. Når modulerne er stablet, synkroniseres alle enheder, og systemet genkender øjeblikkeligt placeringen af hver enhed og kalibrerer hver enhed uafhængigt.
NAUST Robotics
NAUST Robotics udvikler en autonom, specialbygget drone, som kan bruges i landbruget til at indsamle afgørende information om afgrøder og til at skræmme fugle, som i gennemsnit spiser op til 30 % af afgrøderne. Dronen kan startes eller planlægges med blot et klik på en knap ved hjælp af mobilapplikationen.
People’s Robots
People’s Robots har udviklet FionaLocker. FionaLocker er et aflåst medicinskab til fx plejehjem, der opfylder behovet for øjeblikkelig levering af medicin til borgeren ved at reducere behovet for at skulle på hospitalet eller apoteket for at afhente medicin. På den måde forkortes tiden mellem diagnosen og behandlingen.
Sensae
Sensae laver et bærbart haptisk feedback-system til personlig stresshåndtering. Enheden overvåger puls, hudtemperatur, bevægelse, blodtryk og vejrtrækningsmønster. På den måde spottes forhøjet stress, og personen, der bærer den, får direkte feedback.
SimpleWire
SimpleWire er et digitalt system, der bliver installeret ved el-tavlen. Med dette system kan en hele det elektriske system i en bygning kortlægges 100 % korrekt på mindre end en time, hvilket ellers normalt tager måneder.
Sincere Aquaculture
Sincere Aquacultures teknologi giver havbrugsindustrien indsigt i data, som resulterer i højere output af deres produktion. Med zero touch-sensorer, der er nemme at installere, placeret i havbrugsøkosystemerne, leveres uvurderlige data, der gør det muligt for de enkelte farme at automatisere arbejds-, foder- og høstprocesser.
StaySeat
StaySeat laver hynder med varme. Hynden, som kan bruges på restauranter og caféer, har et varmeelement til din ryg og bund og bruger 35 gange mindre energi end en gennemsnitlig varmelampe. Hynderne oplades automatisk via et smart opbevaringssystem.
StepUp Horse
StepUp Horse er en hardware- og softwareløsning til professionelle hestetrænere. Den sidder omkring hestens brystkasse og leverer data i realtid til et smartwatch og en mobilapp. Systemet sporer hestens hastighed, distance, vejrtrækning og puls.
VenomAid Diagnostics
VenomAid Diagnostics giver brugervenlig, overkommelig og robust diagnostik til ofre for slangebid. Løsningen består af en sensitiv test, der er i stand til at give et diagnostisk resultat inden for få minutter efter påfyldning af enten en blod- eller sårpindeprøve på enheden. Dette reducerer tiden mellem bid og behandling.
WOHN
WOHN gør plastaffald til en ressource, der bruges til 3D-print til pris-overkommelige hjem. Omkostningsgrundlaget er lavt, og gør bæredygtige og tætte byer mulige. Boligerne er fabriksbyggede, modulopbyggede enkelt- og fleretages, tilpasningsdygtige og tilgængelige på forespørgsel.
OM DANISH TECH CHALLENGE
Danish Tech Challenge er et fire måneders intensivt program, hvor deltagerne får adgang til sparring med rådgivere og mentorer, prototypeværksted, investorer og en hovedpræmie i form af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.
Danish Tech Challenge blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb målrettet teknologiske hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Industriens Fond og DTU Science Park og arbejder med virksomhedernes forretningsmodel, team og teknologi med henblik på at skabe en hurtigere vej til markedet.
Tidligere vindere: Nordic Power Converters (2014), MedTrace (2015), Bifrost Communications (2016), Rosenby Engineering (2017), MiWire (2018), PentaLock (2019) og SwimCam (2020).