23 januar 2020
Artikel

Intelligent cykelsikring vinder Industriens Fonds Iværksætterpris

Efter fire måneders intensiv acceleration er PentaLock, som har udviklet en intelligent cykellås, kåret som vinder af Danmarks største hardwarekonkurrence, Danish Tech Challenge. H.K.H. Kronprins Frederik overrakte Industriens Fonds iværksætterpris til vinderen sammen med en check på 500.000 kr.

“DTC programmet har presset os til at skalere hurtigere, prøve nogle ting af og ikke at være bange for at fejle, så det er en helt anden virksomhed nu end for fire måneder siden.” Emil Norup CEO og co-founder PentaLock

Seks hardwarestartups deltog i den store finale, da Danish Tech Challenge den 23. januar 2020 kårede vinderen af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kr. til det årlige awardshow i København.

”Det er mega fedt, det havde vi virkelig ikke forestillet os. Men vi tror selvfølgelig på produktet selv og det er fedt at få den anerkendelse. Pengene skal skydes ind i virksomheden, så vi rigtig kan få gang i sagerne. DTC programmet har presset os til at skalere hurtigere, prøve nogle ting af og ikke at være bange for at fejle, så det er en helt anden virksomhed nu end for fire måneder siden”, fortæller Emil Norup, CEO og co-founder, PentaLock

DTC19

Awardshowet den 23. januar var afslutningen på årets sæson af Danish Tech Challenge – et højintensivt vækstforløb for nogle af landets dygtigste hardwareiværksættere.

Fremtidens industri ligger i hardware

Danish Tech Challenge hjælper hardwareiværksættere, der skaber nye innovative og fysiske produkter, i udviklingen fra iværksætter til levedygtige vækstvirksomheder. Vækstvirksomheder, der skal udvikle fremtidens industri og skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond:

”Der er gang i iværksætteriet i Danmark, men der er stadig for få virksomheder, der bliver til vækstvirksomheder og skaber eksport. I Danish Tech Challenge skaber vi rammerne for, at virksomhederne kan accelerere og komme hurtigere til markedet.”

”For de fleste af denne type startups er det helt afgørende at sikre tålmodige investeringer til deres videre vækstforløb, men det kræver orden i penalhuset at få investorer med ombord på så tidligt et stadie. Så I løbet af accelerationsprogrammets fire måneder bliver virksomhederne igen og igen uddannet og udfordret i deres forretningsforståelse, salg, markedsføring, kapitalrejsning, produktudvikling, jura, godkendelsesbehov og meget mere.”

Pentalock er genialt simpelt

I løbet af de sidste fire måneder har et intenst udskillelsesforløb fundet sted bag kulisserne i DTU Science Parks inkubator og accelerator Futurebox, hvor deltagerne flytter ind, når de bliver i optaget i Danish Tech Challenge.

Flere end 80 startups søgte om deltagelse, hvoraf de 20 mest lovende blev udvalgt. Hver uge er virksomhederne blevet bedømt på forskellige parametre, og langsomt er feltet blevet indsnævret til årets vinder. Juryen har givet Pentalock disse ord med på vejen:

”Det er et enkelt, teknisk godt designet produkt med en stærk IP og et enormt markedspotentiale. Vi mener, at virksomheden har den rette timing, og at de har udviklet et produkt, der er eksisterende løsninger overlegent. Et produkt, der giver mening og er let at forstå. Det er genialt simpelt.”

Se interview med PentaLock

Om Danish Tech Challenge


Danish Tech Challenge er et unikt vækstforløb for hardware virksomheder, hvor iværksættere accelererer udviklingen af deres virksomhed og samtidig deltager i konkurrencen om Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Tilmeld din startup til Danish Tech Challenge 2020