14 september 2018
Artikel

MC2 Therapeutics vil sætte ny standard for topikale behandlinger af hudsygdomme

MC2 Therapeutics kerneprodukt er den patenterede PAD-teknologi, der efter eget udsagn skaber et paradigmeskift inden for topikal behandling, hvor lægemidlet bruges uden på huden. Teknologien gør det blandt andet muligt at udvikle en psoriasiscreme, der i modsætning til andre vaseline-lignende psoriasismidler hurtigere absorberes ind i huden og dermed er mere behagelig at bruge.

MC2 Therapeutics, som bor i DTU Science Park, er lige nu på vej i markedet med en creme, der kan blive den helt store konkurrent til de førende topikale psoriasisprodukter herunder Leo Pharmas produkter mod psoriasis.

”Psoriasis er en livslang lidelse, og hvis man giver behandling til patienterne, som de ikke kan lide at bruge, fx fordi den er fedtet, så er den mindre brugbar i hverdagen. Vi har fokus på to ting: Produktet skal være effektivt, så de synlige symptomer hurtigt forsvinder, og produktet skal være rart at bruge i dagligdagen, så det bliver noget, patienterne glæder sig til at bruge. Det er det, patienterne virkelig har brug for”, forklarer Jesper J. Lange, adm. direktør i MC2 Therapeutics.

MC2 Therapeutics PAD-teknologi er en olie og vand-blanding, som indeholder meget robuste oliedråber, som dels meget effektivt leverer molekyler ind i huden og dels gør det muligt at lave vandbaserede formuleringer af vanskelige molekyler eller kombinationer heraf.

”Oprindeligt gik vi efter at vise, at vores psoriasiscreme bare var lige så effektiv som et førende konkurrerende produkt, da vi mener at kunne vinde markedsandele ved at tilbyde behandling med en creme, der var mere behagelig at bruge. Men vores resultater fra vores fase 3-forsøg viser faktisk, at vores psoriasiscreme er væsentligt mere effektiv end det konkurrerende produkt mod psoriasis både i forhold til effekt og ’convenience’”, siger Jesper J. Lange

På vej i markedet i USA

Med massive investeringer i ryggen blandt andet fra familierne bag Danfoss og Radiometer er MC2 Therapeutics psoriasiscreme på vej ind i godkendelsesfasen i USA, som senere skal føre til lancering af produktet i USA:

”Vi er på vej med en ansøgning om godkendelse af vores lægemiddel i USA, og så håber vi på en godkendelse på et tidspunkt i 2020, så produktet kan komme ud på markedet. Vores ambition er at opbygge PAD-teknologi som en ny standard for formulering af topikale lægemidler og ”over the counter”-produkter. Eksempelvis arbejder vi også med PAD-teknologien til eksembehandling og i øjendråber”, fortæller Jesper J. Lange om virksomhedens fremtidsplaner.

Teknologien baner vej for øjendråber og eksembehandling

MC2 Therapeutics er derfor også i gang med kliniske forsøg i Europa med et produkt til behandling af tørre øjne og har en portefølje af andre lægemiddelkandidater, hvor omdrejningspunktet er, at de skal være effektive og behagelige at bruge, så patienterne bruger dem i den grad, de bør, og ikke stopper behandlingen på grund af ubehag:

”PAD-teknologien giver mulighed for, at vi kan lave lægemidler med helt nye molekyler, som ikke tidligere har været anvendt i behandlingen af hud- og øjensygdomme, fordi de fx er svært opløselige eller svære at levere og derfor ikke tidligere har fundet vej ind i topikale behandlinger”, slutter Jesper J. Lange.

Læs mere om MC2 Therapeutics her