12 juni 2024
Artikel

Nyt initiativ skal stimulere investeringer i life science-industrien

Der kan være flere mentale barrierer for investorer i forhold til at investere i sundhedsteknologi. Industrien kan være svær at gennemskue, og investeringerne kræver stor tålmodighed. Samtidig er få andre vertikaler så profitable at investere i som denne. Derfor er DTU Science Park, DTU Entrepreneurship og Nextwork A/S nu gået sammen om at lancere et nyt og landsdækkende investornetværk med støtte fra Novo Nordisk Fonden. I netværket får investorerne et sikkerhedsnet, som klæder dem på til at investere i startups inden for biotech, medtech og digital health. Flere end 60 investorer har allerede tilmeldt sig.

DTU Science Park har sammen med DTU Entrepreneurship og Nextwork A/S etableret investornetværket med formålet om at stimulere flere investeringer i life science-industrien for, at Danmark kan forblive konkurrencedygtige og innovative på det globale marked.

Startups inden for disse industrier har tidligt brug for at rejse kapital, da de skal igennem en lang og omkostningsfuld rejse for at komme på markedet. I investornetværket samles både business angels, mini-venturefonde og family offices fra hele Danmark.

Mange barrierer for nye investorer i life science

Investorer kan føle sig utrygge i at investere i en industri, de ikke allerede kender til. Derudover skal man som investorer også have tålmodighed og nøje overveje, om investeringen kan bære frugt, og det kan være svært med netop life science-startups, som skal igennem en lang og sej vej til markedet.

Udfordringerne viser, at der er behov for et investornetværk, hvor generalister og specialister kan videndele med hinanden om investeringsmuligheder, virksomhedsudvikling og exitmuligheder, så flere kan føle sig trygge i at investere i startups.

Investornetværk afvikles på landsplan

For at sætte gang i det nye investornetværk, afholdes fem møder fordelt over forskellige steder i Danmark, hvor industrieksperter samt erfarne investorer holder oplæg om, hvorfor man skal investere i medtech, biotech og digital health. Derudover får netværket også adgang til at investere i nøje udvalgte startups allerede fra første møde, som kommer og pitcher.

Nysgerrig på det nye initiativ for investorer?

Kontakt Community Manager, Christina Rich.