26 august 2019
Artikel

Sport, netværk og holdånd gjorde Sportsfestival til succes

Der var bazooka-skydning, kæmpe mikado og menneskelig bordfodbold på programmet, da DTU Science Park fredag trak fulde huse til Sportsfestival for Forskerparkens højteknologiske virksomheder. På denne dag er titler, kitler og jakkesæt skudt til højre til fordel for sport, netværk og holdånd.

Der er mange af os, der er inden for pharma-branchen, så vi møder rigtig mange tidligere kollegaer. Og vi har også mødt kommende medarbejdere og potentielle forretningspartnere i baren eller på sidelinjen. Torben Nørgaard Adm. direktør Pharmalex Denmark

950 medarbejdere deltog i sportslighederne, mens virksomhedernes direktører stod bag baren og fik en uformel snak med deres kollegaer og medarbejdere. Virksomhederne – som spænder bredt fra Chr. Hansen, der stiller med flere hundrede medarbejdere, til startups, som stiller med et enkelt hold – dystede i fem discipliner og sluttede dagen af med middag, fest og dans.

Kollegialt sammenhold og nye forretningsforbindelser

Pharmalex, som var en af de deltagende virksomheder, får ikke bare meget ud af at deltage i selve Sportsfestivalen, men også planlægningen af dagen er god for det kollegiale sammenhold og holdånden i virksomheden. Om dagen siger adm. direktør i Pharmalex Denmark, Torben Nørgaard:

”Vi deltager i Sportsfestivalen, fordi vi er en del af miljøet. Vi bruger Sportsfestivalen til to ting – det er sjovt at have en dag sammen, men det er også noget, vi glæder os til at planlægge i fællesskab. Vi har det skægt i planlægningen, og på selve dagen har vi det simpelthen så hyggeligt. Der er mange af os, der er inden for pharma-branchen, så vi møder rigtig mange tidligere kollegaer. Og vi har også mødt kommende medarbejdere og potentielle forretningspartnere i baren eller på sidelinjen.”

Community i højsædet

Det er netop det helt særlige community for DTU Science Parks mange højteknologiske virksomheder, der er omdrejningspunktet for Sportsfestivalen. I DTU Science Park netværker både virksomhedsejere og medarbejdere i forvejen på kryds og tværs med ligesindede virksomheder til faglige events og i forskellige faglige samarbejder. Til Sportsfestivalen næres samarbejder og netværk gennem sociale og sportslige aktiviteter, som giver en anden dimension til det mere formelle:

”Med Sportsfestivalen i DTU Science Park bakker vi virksomhederne op med hensyn til både medarbejderpleje og fysisk aktivitet. Vi giver virksomhederne muligheden for en sportslig og hyggelig dag sammen med kollegaer og andre virksomheder. Og det sociale element virksomhederne imellem er en af grundstenene for at skabe rummet for et community, hvor højteknologiske virksomheder kan udvikle sig,” fortæller Steen Donner, CEO i DTU Science Park, om motivationen for at holde Sportsfestival for Forskerparkens 290 virksomheder.

Læs mere om DTU Science Parks community her.