Fra sygeplejerske til tech-entreprenør: Vejen til succes er brolagt med udfordringer

For Marie Lommer Bagger og hendes medtech startup Measurelet lagde acceleratorprogrammet Danish Tech Challenge grundlaget for, at hun står på egne ben som administrerende direktør med en egentlig forretning. Nu bevæger hendes virksomhed sig ind i en ny fase med fokus på at lave sin første rigtige salg, men med nye mål kommer også nye udfordringer..

Fra startup til verdensomspændende succes

På få år er MedTrace gået fra at vinde Danish Tech Challenge, til nu at være en af de mest lovende fremtidige børskandidater i Danmark. Vi har mødt Martin Stenfeldt, CEO og medstifter i Medtrace, til en snak om værdien, af at være en del af et udviklingsmiljø med ligesindede virksomheder.

Her går hunde og machine learning hånd i hånd

Founderne bag Go Dogo, et højteknologisk hjemmeunderholdningssystem, der giver mental tv-træning til hunde, har rejst penge for anden gang. De har arbejdet på Go Dogo i fire år og er lige nu på deres syvende prototype. I år regner de med at begynde at kunne masseproducere deres produkt. Mød Hanne Jarmer, CEO og founder af Go Dogo, til en snak om, hvordan det er at være en startup på fjerde år og arbejde inden for pet tech.

Forskning og innovation under pandemipres

Selvom mange virksomheder i DTU Science Park har klaret sig fornuftigt igennem den værste del af coronanedlukningen, har pandemien sat sine spor. Mange virksomheder, særligt startups og scaleups, har måttet finde nye måder at produktudvikle, teste og lave research, men hos startuppen Insai, som bor i Futurebox i Lyngby, har det også medført en positiv udvikling for teamet.

Vinder af Danish Tech Challenge: MiWire sikrer internet i yderområder med højteknologisk antenne

For 200.000 adresser i Danmark og ikke mindre end 3 millioner adresser i Tyskland er noget så simpelt som internetforbindelse en udfordring. Dét problem løser MiWire, som i dag vandt Industriens Fonds Iværksætterpris og 500.000, som blev overrakt af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen. MiWire har udviklet en antenne, der sikrer op til 10 gange hurtigere internetforbindelse end en traditionel antenne, og løser derfor et højaktuelt problem i yderområder med manglende internetforbindelse.

Den perfekte Danish Tech Challenge deltager – en mytologisk størrelse eller bare sund fornuft?

Danish Tech Challenge deltager

Vi har nu kørt Danish Tech Challenge for Industriens Fond i fire år og har haft 80 virksomheder igennem vores koncept for acceleration. Undervejs har vi gjort os nogle observationer og overvejelser omkring, hvilke typer teams, personer og idéer, der får mest ud af programmet – og nu hvor vi åbner for den femte ansøgningsrunde, vil vi gerne dele disse observationer bredt. Der er ingen grund til at antage, at det kun er i forhold til DTC, at disse ”typer” klarer sig bedst, men vi ved det jo reelt ikke.