Da Danish Tech Challenge startede i 2014, var programmet det eneste af sin slags. Det er det for sin vis stadigvæk, men der er også blevet justeret til. Fokus i programmet i dag er nu skåret helt ind til benet
Da vi startede Danish Tech Challenge for mere end 10 år siden, var det danske startup-økosystem koncentreret omkring udviklingen af software startups og software acceleratorer. Vi ville lave en hardwarefokuseret accelerator, og vi mener, at vi har skabt et stærkt program og udviklet på det i løbet af det seneste årti. I starten var programmet mere generaliseret, men vi har udviklet det, så det er mere skræddersyet til den enkelte startup og dens udfordringer
Steen Donner
CEO, DTU Science Park
Måden DTU Science Park skræddersyer programmet til den enkelte startup er gennem de værdifulde 1:1-møder. Her mødes startups med udvalgte eksperter inden for forskellige relevante emner. Disse møder skaber grundlag for at kunne gå i dybden med hver startups udfordringer, og samtidigt vurderes relevansen af hver enkel disciplin. Nogle startups kan have helt styr på deres forretningsmodel men mangle erfaring inden for supply chain. Andre kan have en nærmest færdig prototype, hvor andre mangler en smule mere for at have et produkt. Alt dette bliver klarlagt under 1:1-møderne, hvor der også vil blive lagt en plan for, hvordan man kan nå succeskriterierne, der er i hver af de 10 discipliner.
Der er noget at se frem til som deltager i Danish Tech Challenge
Gennem de seneste 10 sæsoner er der opnået en masse. 10% af virksomhederne, der har været med, er i dag mere end 100.000.000 kr. værd. De har årligt øget deres antal af medarbejdere med 18 %, og 81 % af virksomhederne er stadig aktive. Derudover melder mange startups tilbage om værdien af det fællesskab og den community-følelse, der bliver skabt på de fem måneder. Værdien af at kunne spejle sig i og sparre med blandt andet ligesindede founders, der alle har prøvet at have problemer med eksempelvis leveringstider på komponenter til deres prototype eller har følt lettelsen ved, at investorerne endelig skriver under på kontrakten. Alt derimellem har også en uvurderlig styrke – og den sparring får man som startup i Danish Tech Challenge.
Nu kan du søge om at være med i Danmarks førende hardware-accelerator
Ansøgningen for at komme i Danish Tech Challenge 2024 er åben. Programmet foregår i DTU Science Park, Lyngby, og kører fra oktober 2024 og fem måneder frem til februar 2025. Til marts 2025 vil fem-seks finalister gå videre til finalen og pitche deres forretningsidé til et awardshow. Vinderen udvælges af en ekstern jury og modtager en præmie på 500.000 kr. sponsoreret af Jyske Bank.
Gennem de fem måneder gennemgår 15 hardwarestartups 10 discipliner, som er fundamentale for, at de kan vækste og komme på markedet. Her hjælper, rådgiver og udfordres de for at udvikle deres virksomhed bedst muligt.
Der er få krav til startups. Dog er der et vi ikke går på kompromis med. Startups, der er med i Danish Tech Challenge, skal arbejde med fysiske produkter.