12 august 2019
Artikel

Danish Tech Challenge 2019 er skudt i gang

20 ambitiøse hardware-startups tager i dag hul på fire måneders intensiv acceleration i Futurebox i Lyngby. Vi har taget en snak med Camilla Gilbro, som er Program Manager i Danish Tech Challenge, om den nye sæson.

Mange har brug for hjælp til den kommercielle del af det at drive virksomhed, så salg, salg og mere salg er noget af det, vi bruger rigtig meget tid på. Camilla Gilbro Program Manager Danish Tech Challenge

I Danish Tech Challenge kæmper virksomhederne om en præmie på 500.000 kr. fra Industriens Fond, men hvad motiverer dem ellers til at være med? 

– Danish Tech Challenge er en konkurrence, men det er ikke for at vinde kontanter, at virksomhederne deltager. Det er for at få adgang til netværk, vores partnere, den individuelle sparring og et program skræddersyet til hardware startups. Men det er klart, at når vi nærmer os afslutningen af forløbet, så får deltagerne blod på tanden, pengene er pludselig tættere på – og selvfølgelig vil de alle gerne vinde. De er jo iværksættere.”

Hvad venter der de 20 startups de næste fire måneder? 

– Programmet er bygget op omkring en række ting, vi mener, man bør have styr på, når man skal starte egen virksomhed. De skal arbejde med forretningsmodel, IP, salg, marketing, funding, kravsspecifikation og meget mere. Derudover afholder vi en masse events for og med virksomhederne, så de både får trænet deres pitch og udvidet deres netværk, samtidig med at de også får hjælp til rekruttering, funding eller noget helt tredje.

Hvordan er det struktureret? 

– For hvert emne, vi skal arbejde med, tildeles virksomhederne en farve – grøn, gul eller rød – alt efter, hvordan de klarer sig på det specifikke område. Det er et aktivt parameter i konkurrencen, men også en måde for os at tracke, hvem vi skal hjælpe og med hvad. I slutningen af programmet vurderer vi så alle deltagerne inden for hvert modul, og kun de virksomheder med grøn over hele linjen går videre til semifinalerne. Herfra tilknytter vi en ekstern jury, som får ansvaret for at finde den endelige vinder.

Hvad har iværksætterne typisk brug for at sparre om med mentorerne? 

– Der er som regel stor forskel på, hvad virksomhederne har brug for hjælp til, men fælles for de fleste er, at de har ret godt styr på produktudviklingen. Til gengæld har mange brug for hjælp til den kommercielle del af det at drive virksomhed, så salg, salg og mere salg er noget af det, vi bruger rigtig meget tid på.

Er der noget specielt, du glæder dig til i år? 

– Jeg glæder mig til at følge virksomhedernes udvikling – og til at lære dem at kende på den helt særlige måde, vi gør under DTC. Det samarbejde, der opstår, og det at få lov at opleve rejsen for de her virksomheder er altid det, jeg ser mest frem til. Og så ser jeg frem til vores inspirationstur til Tel Aviv, tilfældige snakke over frokost og til de nye venskaber, vi bliver vidner til.

Årets deltagere


SoilSense Snapform
Planet Nusa OKTO
Pentalock SCtronics
Copenhagen Trackers FlexLogical
Techvolver SUND FORLUFT
Reshape Biotech Auricle
Aim Robotics Optoceutics
BlueBenu SubBlue Robotics
Dacoma TresActio
ATLANT3D Læsø Zostera

 

Tidligere vindere: Nordic Power Converters (2014), MedTrace (2015), Bifrost Communications (2016), Rosenby Engineering (2017) og MiWire (2018).

 

Om Danish Tech Challenge


Danish Tech Challenge består af fire måneders intenst program, sparring med rådgivere og mentorer, adgang til prototypeværksted, adgang til investorer og en hovedpræmie i form af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner. Danish Tech Challenge blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb målrettet teknologiske hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Industriens Fond og DTU Science Park.

Se mere om Danish Tech Challenge