13 september 2022
Artikel

Finansiel speeddating bygger bro mellem fonde og startups

Lokalet summede af netværk og iværksætteri, da DTU Science Parks Fundingbasar for sjette år i træk løb af stablen.

Da jeg deltog sidste år, fik jeg tre nye kontakter og to millioner kr. i funding. I år har jeg fået flere nye kontakter både i forhold til funding og produktudvikling Ali Mohammadi CEO og founder 4i4 ApS

250 deep tech-startups var klar med pen og papir, da 17 fonde, investorer og finansieringsrådgivere tog scenen og pitchede deres fundingmuligheder for de fremmødte. Det var lige fra Vækstfonden og Innovationsfonden til rådgivningsvirksomheder som 1st Mile og Keystones og venture kapital fonde som NOON Ventures og People Ventures.

Fonde og investorer smagte deres egen medicin

Normalt er det startups, der skal sælge deres idé eller produkt for at sikre den altafgørende funding.  Men traditionen tro var det hele vendt på hovedet til Fundingbasaren, da de 17 fonde og investorer fik 2 min. på scenen til at sælge deres tilbud.

Jeg synes, det sjovt at prøve. Normalt er det os, som lytter til en masse pitches, så det er en god udfordring at skulle sige noget på 2 min., som virksomhederne faktisk husker.

Theis Malmborg
Partner i NOON Ventures

Lettere og nemmere vej gennem fundingjunglen

Vigtigheden af funding har aldrig været større. I august 2022 udkom Boston Consulting Group med en rapport, som offentliggjorde, at den største udfordring for europæiske deep tech-startups er adgang til funding. Det er problematisk, da det er den livsvigtige funding, som er nødvendig, hvis startups skal vækste, blive veletablerede virksomheder og skabe arbejdspladser.

I DTU Science Park er Fundingbasaren da også et forsøg på at gøre vejen til funding lettere og hurtigere for deep tech-startups.

“I DTU Science Park har vi over 300 virksomheder boende, der udvikler deep tech-løsninger, som skal løse morgendagens udfordringer. Med deep tech mener vi forskningsbaserede virksomheder, der arbejder med tung og kompliceret teknologi, og som ofte har en lang, kompliceret og omkostningstung vej til markedet. Mange af vores startups og scale-ups har derfor brug for funding for at udvikle deres teknologi og komme på markedet, men det er ofte svært og kræver mange ressourcer at få den nødvendige funding. Det er tid og ressourcer, som virksomhederne hellere skulle bruge på forskning og produktudvikling. Derfor afholder vi i DTU Science Park et arrangement som Fundingbasaren for at gøre vejen til den nødvendige funding hurtigere, lettere og mere omkostningseffektiv,” udtaler Steen Donner, CEO i DTU Science Park.

Finansiel speeddating bød på nye kontakter og aftaler

Der blev netværket på livet løs, da de 250 fremmødte gik fra stand til stand. Her kunne fonde og startups mødes ansigt til ansigt til en uformel snak, og mange gik hjem med nye kontakter eller aftaler.

Selvom vi lukkede en investeringsrunde i maj, så er vi allerede på udkig efter den næste, og Fundingbasaren er det perfekte sted til at komme i kontakt med VC’s (venture kapital fonde) i vores tilfælde.

Christian Bygballe Haahr
CEO og co-founder i ZenzeTech

Da jeg deltog sidste år (til Fundingbasaren 2021), fik jeg tre nye kontakter og to millioner kr. i funding. I år har jeg fået flere nye kontakter både i forhold til funding og produktudvikling.

Ali Mohammadi
CEO og founder i 4i4 ApS

Igen i år var alle pladser booket, og selv da arrangementet var forbi, var der stadig godt gang i samtalerne ved flere af standene. Flere fonde og deltagere glæder sig også allerede til næste år.

Vil du blive klogere på deep tech og høre om vores mange events? Tilmeld dig nyhedsbrevet her.