30 november 2020
Artikel

Mød de danske vindere af Nordic Women in Tech Awards 2020

Den 12. november var der finale i 11 kategorier i Nordic Women in Tech Awards 2020. To af vinderne kommer fra DTU Science Parks inkubator og accelerator Futurebox.

Det årlige event Nordic Women in Tech Awards, som hylder kvindelige iværksættere indenfor tech, blev i år afholdt virtuelt den 12. november, hvor der blev uddelt priser i 11 kategorier. Danskere vandt i år over halvdelen af kategorierne, og to af vinderne kommer fra DTU Science Parks inkubator og accelerator Futurebox 

Futurebox-startups vinder priserne “Rising Star” og “Årets Pris”  

Prisen som årets “Rising Star” gik til Mie Haraldsted, CEO og co-founder i startup-virksomheden Aim Robotics, som udvikler robotstyrede plug’n’play dispensere.  

Efter flere år hos Novo Nordisk, Nokia og Dyson tog Mie springet og begyndte sin iværksætterrejse i 2019, da hun stiftede virksomheden Aim Robotics. Samme år deltog virksomheden i Industriens Fonds og DTU Science Parks acceleratorforløb Danish Tech Challenge, og i dag er Aim Robotics en del af DTU Science Parks inkubator og accelerator Futurebox, som accelererer og booster startups inden for deep tech. 

Siden 2019 har der været fuld fart på virksomheden med produktudvikling, salg og patentering, som kulminerede med Mies kåring som årets “Rising Star” af Nordic Women in Tech Awards. 

“Det var overvældende at vinde prisen blandt så mange fantastiske kvinder. Det, jeg nyder mest, er at se og mærke, at der er så mange at se op og læne mig op af.” fortæller Mie til Boostrapping. 

“Årets Pris” gik i år til Hanne Jarmer, CEO og founder i startup-virksomheden Go Dogo, som udvikler intelligente spillekonsoler til hundeder via interaktive øvelser og lege udfordrer og stimulerer hunde mentalt, hvilket forebygger adfærdsvanskeligheder og giver mentalt velfungerende hunde.  

Hanne har en baggrund som forsker på DTU og har med sin dybe deep tech-viden og sin store entusiasme for pettech siden 2018 arbejdet for at skabe større viden om vigtigheden af mental stimulering hos hunde gennem sin startup Go Dogo 

Ligesom Aim Robotics har Go Dogo deltaget i accelerationsforløbet Danish Tech Challenge i 2018, og virksomheden er i dag også en del af inkubations- og accelerationshuset Futurebox. 

Som vinder af “Årets Pris” udtaler Hanne Jarmer til Bootstrapping: 

“Jeg er så glad og taknemlig. At vinde People’s Choice Award med 9 % af stemmerne blandt 48 fantastiske finalister er simpelthen ikke mindre end helt utroligt fantastisk. Det er særligt fantastisk for en startup som Go Dogo, der laver elektronik til hjemmet. Det viser, at vores netværk er stærkt, at mange tror på vores produkt og ønsker at hjælpe os frem.”   

Nordic Women in Tech Awards – en hyldest til kvindelige iværksættere 

Nordic Women in Tech Awards er et årligt awardshow, som hylder og anerkender kvindelige iværksættere inden for tech i Norden. 

Formålet er at fremhæve succesfulde kvindelige iværksættere til inspiration for den næste generation af kvinder, så flere kvinder i fremtiden tør at tage springet og blive iværksætter.  

Kilde: Bootstrapping.