03 december 2019
Artikel

Seks startups klar til finalen i Danish Tech Challenge

Fire måneders intensiv produkt- og forretningsudvikling kulminerede i sidste uge i Danish Tech Challenge, hvor den uvildige jury sendte seks startups videre til finalen, som skal findes til det store awardshow i januar. Nu skal der finpudses og øves på ny, inden iværksætterne skal pitche for finalejuryen.

”Det er super inspirerende, at et hold af stærke jurymedlemmer vil gennemtæve ens forretning og gøre alt for at finde hullerne i den” Carl-Emil Grøn Christensen Co-founder Reshape Biotech

11 virksomheder pitchede i sidste uge for juryen og svarede efterfølgende på spørgsmål om alt fra teknologi og produkt til patenter og kundesegmenter.

Her er de seks finalister i årets
Danish Tech Challenge:


Copenhagen Trackers

FlexLogical

OKTO Acoustics

Optoceutics

Pentalock

Reshape Biotech

Vi har spurgt Carl-Emil Grøn Christensen fra Reshape Biotech og Jakob Hildebrandt Andersen fra Optoceutics, hvordan de har oplevet sæsonafslutningen af Danish Tech Challenge.

Hvordan var det at være i semifinalen?

”Det var fantastisk! Det ville være en stor ærgrelse ikke at nå gennem semifinalen. Vi arbejdede hårdt og langt ud på natten/morgenen, så det er ekstra fedt, at det lykkedes,” siger Jakob.

Hvad fik I ud af at pitche for juryen?

”Meget af det, vi har arbejdet med gennem DTC, blev efterprøvet, vendt og drejet i alle retninger for at finde huller. Hvis man ser ethvert hul som noget, der kan lappes, så bliver feedbacken en måde at gøre sig selv stærkere. Jo mere feedback vi kan få, desto mere robuste bliver vi og vores virksomhed. Og målet er jo at blive bullet proof, så det var vildt fedt at få flere øjne på sagen,” siger Carl-Emil.

”Jeg vil også gerne tilføje, at jeg ærlig talt synes, at alle finalisterne fortjener at vinde. De er så seje, dygtige og ambitiøse allesammen. Det lyder skørt, men vi ser finalen som en win-win, for enten vinder vi, eller også vinder nogle af vores bedste startup-kollegaer.”

 

Optoceutics
Jakob Hildebrandt Andersen

 

Hvad skal I fokusere på frem til finalen?

”Vi skal være bedre til at begrunde vores strategi og de beslutninger, vi har taget,” siger Jakob.

”For os er distribution og kommercialisering svært. Vi arbejder tæt sammen med vores rådgivere for at styrke vores evne til at forklare distributionsmodellen og skærpe argumenterne for, at man skal vælge vores produkter over andre” fortæller Carl-Emil.

I midten af december skal alle seks finalister pitche for en ny, uvildig jury, som finder vinderen af Danish Tech Challenge 2019. Vinderen kåres til et stort awardshow i januar, hvor Industriens Fonds Iværksætterpris overrækkes af HKH Kronprinsen.

Om Danish Tech Challenge


Danish Tech Challenge er et unikt vækstforløb for hardware virksomheder, hvor iværksættere accelererer udviklingen af deres virksomhed og samtidig deltager i konkurrencen om Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Tilmeld din startup til Danish Tech Challenge 2020